Banner

Nieuwe directeur Bleiswijk Gert Bolink: “Betrokken en dichtbij past ook bij mij”

14 december 2020 | Door:  Eveliene van Aerde


Na het vertrek van Erik Goudriaan die directievoorzitter van de Alfa-kantoren in Gorinchem en Dodewaard is geworden, heeft de vestiging Bleiswijk per 18 januari 2021 weer een nieuwe directeur. Het is Gert Bolink (RA), 53 jaar en afkomstig uit Ede. Hij brengt onder meer zeventien jaar ervaring mee vanuit de coöperatieve bankwereld, opgedaan bij de Rabobank-organisatie. Meer zichtbaarheid voor Alfa Accountants en Adviseurs als geheel en een sterkere focus voor het kantoor in Bleiswijk ziet Gert als twee belangrijke speerpunten.

De 53-jarige Gert Bolink studeerde in 1997 af als registeraccountant en hield die kennis op peil via diverse cursussen op het gebied van accountancy en fiscaliteit. Ook is hij doctorandus in information management. Hij begon bij de Belastingdienst en was tot 2018 manager-directeur Grootzakelijk en Agribusiness en plaatsvervangend directievoorzitter bij Rabobank Randmeren. In zijn laatste functie was Gert Bolink operationeel eindverantwoordelijk voor de exploitatie van 15 Europarcs vakantieparken.

Betrokken en dichtbij

“Ik heb veel zin in een nieuwe stap in mijn carrière. Alfa is betrokken en dichtbij, een mensgerichte organisatie die medewerkers en klanten centraal stelt. De normen en waarden van de organisatie passen bij mij. De accountant van nu, in ieder geval bij Alfa, is veel meer een sparringpartner. Uiteraard kijken we naar de jaarcijfers. Daarnaast ligt ons accent veel meer op het toekomstperspectief van een ondernemer. We richten ons op de informatie en de kennis die een ondernemer nu nodig heeft om zich staande te houden dan wel zich te ontwikkelen in een snel veranderende samenleving”, zegt de aankomende nieuwe directeur van Alfa in Bleiswijk.

Trots op de organisatie

Met zijn kennis wil hij actief bijdragen aan meer zichtbaarheid van zowel ‘zijn’ kantoor als de hele Alfa-organisatie. “Ik ken Alfa als een degelijke club die wel nog iets meer van zichzelf mag laten zien. Er zit veel kennis. Daar mag de organisatie trots op zijn. Ik vind het ook waardevol dat Alfa veel oog heeft voor duurzaamheid, ook richting klanten.” Kennis van Alfa heeft de aanstaande directeur zeker (‘in vorige functies kwamen we elkaar weleens tegen’), maar kennismaken met de klanten moet de komende tijd nog zijn beslag krijgen.

“Ik heb het team straks echt nodig om het klantennetwerk te leren kennen. In de agrimarkt heeft het kantoor in Bleiswijk al een heel goede positie, al zijn er nog sectoren waar we verder kunnen groeien. Daarnaast willen we meer de focus gaan leggen op het mkb. Ik weet al dat Bleiswijk een goed draaiend kantoor is met een prima werksfeer. Dat met plezier voortzetten, vind ik het belangrijkste.” Al gaat dat voorlopig waarschijnlijk op afstand. “Dat is jammer, ja. Het is leuker om met iedereen fysiek kennis te maken, maar het zal nu een andere introductie worden.”

Gert is getrouwd met Marijke. Samen hebben ze twee zoons die al het huis uit zijn. Naast zijn aanstaande werkzaamheden bij Alfa is Gert privé actief met vrijwilligerswerk en stapt hij graag op de mountainbike.

 

Eveliene van Aerde

Eveliene van Aerde

Directiesecretaresse

088 2531855 | evanaerde@alfa.nl


Meer over Eveliene