Banner

Lezing Klimaat & Fosfaat; ook dit jaar weer een topper!

22 november 2018 | Door:  Erik Goudriaan

Inmiddels mogen wij het toch wel een klassieker noemen, onze jaarlijkse agro-najaarslezing! Dit jaar met het thema Klimaat & Fosfaat. Opnieuw wisten circa 110 melkveehouders uit de regio ons te vinden, en wel op de nieuwe locatie in Alphen aan den Rijn. In tegenstelling tot andere jaren werd de lezing ditmaal gehouden in een van de sfeervolle zalen van het Archeon!

Het eerste deel van de avond werd verzorgt door onze collega’s Klaas-Jan Janse en Peter Veldhuizen, met als doel de ondernemers mee te nemen in het wel en wee van de fosfaatrechten. Waar Klaas-Jan dit deed vanuit bedrijfskundig oogpunt, belichtte Peter vooral de fiscale aspecten.
 
Na de pauze was het woord aan onze gastspreker, voormalig ‘weerman’ Reinier van de Berg. Reinier hield en boeiend betoog over de ontwikkelingen in ‘weer en klimaat’. Een onderwerp welke zeker ook impact heeft op onze melkveehouders. De wijze waarop Reinier het bracht, maakte dat de reacties na afloop unaniem positief waren. Eén van de ondernemers zei letterlijk: "Gedurfd, confronterend, maar wel goed om dit bespreekbaar te maken en daarnaast op een hele goede manier gebracht, zonder ons als ondernemers in de hoek te zetten".
 
Na afloop werd er nog volop nagepraat onder het genot van een hapje en een drankje. Wij kijken weer terug op een goed geslaagde bijeenkomst! Nogmaals hartelijk dank voor jullie aanwezigheid en tot volgend jaar!


 

Erik Goudriaan

Erik Goudriaan

Directievoorzitter

088 2531950 | egoudriaan@alfa.nl


Meer over Erik