Banner

Ben jij als autobedrijf op zoek naar een accountant die bekend is met jouw branche?

18 juni 2021 | Door:  Marina de Wit

Met meerdere automobielbedrijven in zijn portefeuille is mkb klantbeheerder Mark Vosmeer specialist in de automotive branche. Met zijn branchekennis helpt hij jou graag met accountancyzaken en fiscale vraagstukken: Hoe kun je het beste met de btw marge regeling omgaan? Welke mogelijkheden zijn er om controleplicht uit te stellen of te voorkomen? Marges vergelijken met een brancherapport? Hoe hoog mogen de kosten zijn zodat rendement niet onder druk komt te staan?

“Voor dit laatste vraagstuk bied ik je een specifiek kengetallenoverzicht als bijlage in de jaarrekening. Dit overzicht geeft onder andere je financiële bedrijfsresultaten weer ten opzichte van voorgaande jaren en hierdoor heb je een basis voor betere besluitvorming over groei en ontwikkeling van je bedrijf”, licht Mark toe.

Autotrends

Naast alle cijfers en regels is Mark ook goed op de hoogte van ontwikkelingen en trends die de toekomst van deze altijd in beweging zijnde branche beïnvloeden.

Mark: “Ik houd van mooie, snelle auto’s en volg de nieuwste modellen op de voet. Ik zie daarom veel raakvlakken tussen mijn persoonlijke interesse in deze branche én om jou als wellicht toekomstige klant van Alfa te mogen adviseren op het gebied van de hierboven genoemde vraagstukken. Dit kan ook advies zijn in verduurzaming: denk eens aan de verlichting van jouw showroom. Voor welke subsidie kom je in aanmerking als je overstapt op LED of zonnepanelen? Of wat komt er allemaal kijken bij het toekomstig elektrificeren van jouw wagenpark?”

Ook voor Alfa is Mark bij andere werkgevers uitvoerig betrokken geweest bij kleine en grote autobedrijven. “In deze servicegerichte bedrijven zie ik vergelijking met mijn eigen werk: vriendelijk en persoonlijk contact, behulpzaam en vooral meedenken met de klant.”

Samenwerking BOVAG

Ook om jouw bedrijfsstructuur te laten optimaliseren of voor begeleiding van een bedrijfsovername kun je bij Mark terecht, echter dan zal hij ook andere professionals binnen Alfa laten aanhaken. Begin 2019 werd Alfa als matchmaker actief voor BOVAG. De brancheorganisatie bracht het koppelen van vraag en aanbod bij auto-en caravanbedrijven en fietsenwinkels bij Alfa onder.

De relatie tussen de twee partijen gaat al langer terug: Alfa heeft presentaties over stoppen of doorgaan gegeven, bijvoorbeeld tijdens een dealercongres. BOVAG-leden worden nog steeds een aantal keer per jaar door Alfa over dit onderwerp bijgepraat. Mark: “Dit najaar staat er weer een aantal sessies gepland. En ook zijn we bezig met de voorbereiding van een cursus voor jonge BOVAG-leden. Houd voor exacte data onze website in de gaten!

Neem eens vrijblijvend contact met mij op. Ik ben bereikbaar via: mvosmeer@alfa.nl of T 088 2531111.”

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina