Banner

Een accountant met een trekkerrijbewijs

27 augustus 2023 | Door:  Trudy Aardenburg

Een accountant met een trekker rijbewijs. Die kom je niet vaak tegen. De combinatie klinkt wellicht ook niet erg logisch. Toch is deze combinatie dat wel voor assistent-accountant Celine Klaver. Haar passie voor cijfers combineert ze met een passie voor de loonwerksector. De twee werelden die ogenschijnlijk ver van elkaar af liggen, brengt zij dagelijks samen bij Alfa Accountants Heerhugowaard.

Opgegroeid op het loonwerkbedrijf van haar vader en ooms werkte ze al jong mee in het familiebedrijf dat inmiddels gerund wordt door haar broer en neven. “Na mijn middelbare school ben ik de opleiding administratief medewerker gaan doen. Het bleek een schot in de roos en al snel nam ik de administratie van het bedrijf op me.” 

Elkaar scherp houden

Na het behalen van haar diploma besloot ze de HBO studie Accountancy te volgen. Een stage bij Alfa was raak, ze bleef en kwam in dienst. Weer een schot in de roos. “Hier ben ik op mijn plek. Mijn collega’s zijn ongelooflijk ervaren en vooral erg leuk op mee samen te werken. We werken in teams, met elk een eigen specialiteit. In de praktijk betekent dit meer focus en de kans om goed bij te blijven met alle ontwikkelingen in de branche waar je voor werkt. In mijn geval dus de loonwerksector. De informatie delen we vervolgens met elkaar. Zo houd je elkaar scherp en help je elkaar op weg.”

AA-accountant

Recent is Celine met een volgende studie gestart, AA-accountant, waar ze de komende jaren flink zoet mee is. “De adviserende rol naar onze klanten toe, die past mij echt het beste. Daarin kan ik al mijn kennis over mijn vak en de sector toepassen. Mijn doel is om ervoor te zorgen dat klanten slimmer gaan werken door gebruik te maken van de fiscale mogelijkheden die er zijn en waar ik ze op wijs. Als AA kan ik dit straks zelfstandig doen. Die verantwoordelijkheid neem ik graag op me.”

Naast het vroegere werk op het loonbedrijf, heeft Celine ook jarenlang op een zorgboerderij gewerkt. Dit is waar ze leerde trekker rijden en kennis maakte met het verzorgen van dieren. “Door al deze ervaringen in de loonwerksector weet ik wat er speelt in de markt en wat de valkuilen kunnen zijn van een ondernemer in deze branche. Vaak ook vraag ik mij hardop af waar ze ‘thuis’ op het familiebedrijf behoefte aan hebben en van welk advies ze blij worden. Dan is dat namelijk ook waar de klant naar op zoek is en blij van wordt. En dan is dat dus wat ik met hen deel.”

Trudy Aardenburg

Trudy Aardenburg

Directiesecretaresse

06 21371198 | taardenburg@alfa.nl


Meer over Trudy