Banner

Bergse plasloop

16 oktober 2022 | Door:  Carol de Wit

Je kent Alfa als een sportief kantoor. Jarenlang sponsor van de Ride for the Roses, medewerkers die graag de kantooroutfit verruilen voor sportkleding. Maar hoe zit het eigenlijk met jou, klant van Alfa in Bleiswijk en Aalsmeer? Ook niet bang om een sportieve uitdaging aan te gaan? Mooi, loop dan zondag 16 oktober mee met de Bergse Plasloop. We willen graag een groep van vijftig ondernemers  en medewerkers op de been brengen voor de 5, 10 of 15 kilometer.

Onze missie is tweeledig. Natuurlijk zien we graag dat onze klanten niet alleen financieel gezond zijn, maar ook lichamelijk. En wat is er dan beter dan een stukje hardlopen om de conditie op peil te brengen? Niet iedereen heeft echter de gelegenheid om zomaar 5, 10 of 15 kilometer te gaan hardlopen op de zondagmorgen. Zoals mensen met kanker. Nog preciezer: patiënten met alvleesklierkanker. ‘Dat is een vorm van kanker die heel slechte vooruitzichten heeft’, zegt Carol de Wit, in het dagelijks leven sectormanager Transport en Logistiek én recreatief hardloper.

Hij heeft die kennis omdat hij de ziekte van nabij meemaakte. ‘Mijn moeder en tante zijn eraan overleden. Hoewel de prognose voor patiënten heel slecht is, heeft zijn moeder, in tegenstelling tot zijn tante die kort na de diagnose is overleden, door een goede behandeling toch nog zeven jaar met de ziekte geleefd. Dat is iets wat ik eigenlijk elke patiënt met alvleesklierkanker wil toewensen. Daarom heb ik samen met collega Susan Breukel, die ook graag hardloopt en ook ervaring heeft in de omgeving met de ziekte, het initiatief genomen om vijftig klanten en medewerkers enthousiast te maken voor de Bergse Plasloop.’

Support Casper

Het inschrijfgeld van de loop komt terecht bij Support Casper. Daarachter gaat een bekende naam schuil: die van Casper van Eijck, als prof. dr. Verbonden aan het Erasmus MC (en voor de voetbalfans: voormalig clubarts van Feyenoord en Sparta). Casper is al dertig jaar specialist en heeft nog één belangrijke missie: een behandeling vinden voor alvleesklierkanker. Nou, voor die missie trekken wij graag de hardloopschoenen aan om geld in te zamelen.

Onderweg afzien én genieten

Het wordt afzien, maar vooral genieten. Het rondje in Rotterdam is ook qua natuurschoon de moeite waard. Je loopt langs de oevers van de Rotte en de Bergse Voorplas. Alfa regelt je inschrijving en zorgt ook voor een drankje vóór en na. Je krijgt een mooi hardloopshirt als herinnering. Noteer daarom alvast de datum (zondag 16 oktober) in je agenda en schrijf je hier in. Succes met trainen en we zien elkaar op de 16de oktober in Rotterdam!

Carol de Wit

Carol de Wit

Sectormanager Transport en Logistiek

088 2531885 | caroldewit@alfa.nl


Meer over Carol