Banner

Benut nu je kans! Deze maand sluit de Energie-efficiëntie Glastuinbouw subsidie van 2024

4 juni 2024 | Door:  Chris Boers

Sinds 11 april is er een interessante subsidieregeling open; de regeling Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG). Let op, de regeling sluit op vrijdag 28 juni 2024 om 17:00 uur!

De EG-regeling is bedoeld voor investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen, zoals onder andere LED-belichting, een tweede energiescherm en een aansluiting op een warmtenetwerk. Je krijgt mogelijk subsidie voor maximaal 20 procent van jouw investering in energiebesparende maatregelen.

Het budget voor de EG-regeling bedraagt 70 miljoen euro, op dit moment is daar nog 35,1 euro miljoen van beschikbaar! Voor meer informatie en de meest actuele staat van de regeling, zie de website van de RVO: Energie-efficiëntie glastuinbouw (EG) 2024 (rvo.nl)

Voor de EG geldt, wie het eerst komt, wie het eerst maalt. En pak nú je kans, er is immers geen zekerheid dat deze regeling volgend jaar weer beschikbaar komt voor dezelfde investeringen en tegen dezelfde voorwaarden.

De regeling behoeft de nodige voorbereiding om de aanvraag volledig en tijdig in te kunnen dienen!
Heb je vragen, neem dan tijdig contact op met je adviseur van Alfa.

Voor een overzicht van verschillende subsidiemogelijkheden binnen de glastuinbouw kun je ook ons recente artikel lezen: Duurzaam investeren in de Nederlandse glastuinbouw: welke (subsidies-)regelingen zijn er? - Alfa Naaldwijk - Alfa Accountants en Adviseurs

Chris Boers

Chris Boers

Sr. bedrijfsadviseur

088 2532450 | cboers@alfa.nl


Meer over Chris