Als zoon van een agrarische ondernemer weet ik als geen ander wat het ondernemerschap inhoudt.

Ik ben in 1998 bij Alfa terecht gekomen na mijn studie. Het zou het begin worden van een loopbaan waarin ik tot op de dag van vandaag over afwisseling niet te klagen heb. Ik heb diverse kantoren van binnen gezien, ik ben betrokken geweest bij de opzet van de fruitteelt- en de boomkwekerijsector binnen Alfa en ik heb intern mogen meewerken aan grote automatiseringsprojecten.

Momenteel ben ik voor een deel als relatiemanager verbonden aan het kantoor in Arnhem. En deels projectleider voor een intern project vanuit het hoofdkantoor om onze medewerkers en onze klanten mee te nemen naar de mogelijkheden van de digitale wereld van morgen. Die wereld verandert sneller dan we denken. Als ondernemer moet je mee in die veranderingen. Dat is ook waar mijn hart ligt, ondernemers begeleiden en voorbereiden richting een duurzame toekomst.

Dan komen er vragen op tafel als: Waar sta je nu met je bedrijf? Waar wil je naartoe? En waar lig je wakker van? Je wordt als ondernemer gedwongen om je te verdiepen in ICT en duurzaamheid, want daar ligt je verdienmodel van morgen. Maar je hebt ook te maken met een circulair verdienmodel, iets wat wij als ‘groene accountant’ ook ambiëren. De laatste jaren heb ik me ook toegelegd op verandermanagement. Je moet immers je medewerkers en je klanten meenemen, maar welke veranderingen moet je dan doormaken? En hoe kan Alfa jou die handvatten aanreiken?

Die continue prikkel om te vernieuwen is de rode draad door mijn Alfa-loopbaan. Ik heb altijd de kansen gehad om iets nieuws op te pakken. Het is werk waar ik energie van krijg, ook al is het ‘kantoorwerk’. Van de overname van het ouderlijk bedrijf is het destijds nooit gekomen. Maar ik blijf een agro man in hart en nieren die graag veel buiten is en kan genieten van de natuur.

Ik ben getrouwd. Heb twee kinderen en woon met veel plezier in de Betuwe.