Banner

Werkplaats Meetbaarheid van Circulariteit

25 oktober 2019 | Door:  Annelyn Wijnholds

Op 31 oktober is de tweede werkplaats Meetbaarheid van Circulariteit

Alfa Accountants en Adviseurs heeft als één van de Founders van “Living Lab Regio FoodValley Circulair” op 17 juli de werkgroep “Meten van Circulariteit” opgestart. Een succesvolle sessie bijgewoond door ruim 20 ondernemers/belangstellenden uit de regio. Klik hier voor een verslag van de eerste sessie.

Als groep hebben we een eerste stap gezet om te komen tot een methode om objectief te gaan rapporteren en communiceren over de vele circulaire inspanningen binnen de regio.

De volgende sprekers zullen je enthousiasmeren:
- Wim de Haas (WUR) en Henk Kievit (CHE) nemen je mee in een “bewezen” procesaanpak daar waar het gaat om meten van resultaten, maar tevens het belang van samenwerken.
- Koos Wagensveld (HAN) laat ons kennismaken met innovatieve en circulaire initiatieven in de regio, de rol van de HAN hierin en de voortgangsrapportages.
- Tot slot zal Loes Keetels (Schuttelaar & Partners) aan de hand van praktijk voorbeelden aangeven waar je als ondernemer tegenaan loopt bij het definiëren van je doelstellingen en het implementeren van circulaire ambities binnen je organisatie.
 
Tevens wordt er aandacht besteed aan de verschillende rapportagemodellen die er momenteel worden gehanteerd op het gebied van circulariteit. Ook zal er ruimte zijn voor discussie over praktische toepasbaarheid en relevante sectoren binnen onze regio.
 
De werkplaats is erop gericht om komend jaar te komen tot een “objectief gedragen rapportage” met betrekking tot circulaire initiatieven in de regio.
 

Ben je geïnteresseerd om de tweede sessie bij te wonen? Mail naar Bart Steman secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl om je aan te melden!