Banner

Twijfel je nog over duurzame investeringen in 2018? Twijfel niet langer!

16 oktober 2018

Overal in Nederland zie je zonneparken, windmolenparken en allerlei andere duurzame parken en aanpassingen verschijnen. Nederlandse ondernemers en particulieren zijn volop bezig met duurzaamheid en energiebesparende maatregelen. Twijfel jij als ondernemer of particulier daar ook over? Ik zou zeggen: “Twijfel niet langer!”

Er zijn veel subsidiepotjes, duurzame projecten en besparingen waar we urenlang over kunnen praten en waar jij als ondernemer of wellicht als particulier ook van profiteren kan. Om het toch wat levend te maken, licht ik even 1 besparingsmogelijkheid toe:

De Energie-investeringsaftrek

Waarvoor kan je die aftrek claimen?

Je kan de aftrek claimen als je investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie. De meest voorkomende staan op de energielijst 2018. Staat jouw investering er niet bij maar bespaart die wel aantoonbaar energie, dan kun je alsnog in aanmerking komen voor de aftrek.

Andere voorwaarden voor de aftrek?

De investering is minimaal € 2.500 en is nooit eerder gebruikt door jou of door een ander.

Hoe claim je de aftrek dan?

Binnen 3 maanden na het aangaan van de investeringsverplichting doe jij, of wij doen dat voor je, een melding bij het RVO. Het RVO is de overheidsinstantie die alles regelt omtrent duurzaamheid en subsidies. Zij bepalen uiteindelijk of je de aftrek of subsidie krijgt toegewezen.

Als de melding wordt goedgekeurd door het RVO krijg je na verloop van tijd een beschikking die je goed moet bewaren in je administratie zodat je bij de aangifte inkomstenbelasting of aangifte vennootschapsbelasting  de Energie-investeringsaftrek kan claimen.

Mooi verhaal, maar over wat voor voordeel hebben we het eigenlijk?

Doe je de investering in 2018 of ga je de investeringsverplichting aan in 2018 dan heb je recht op een Energie-investeringsaftrek van 54,5%. Daarnaast kun je deze aftrek ook nog combineren met de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek van maximaal 28%. Wat neerkomt op een maximale aftrek van 82,5%.

Zijn er nog wijzigingen in 2019?

Ja, het aftrekpercentage van 54,5% gaat omlaag naar 45%. Dus twijfel je nog over duurzame investeringen in 2018? Twijfel niet langer en ga in ieder geval je investeringsverplichting aan in 2018.

Kom je er niet uit of heb je andere vragen?

Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag verder naar een duurzame toekomst.