Banner

De VN Sustainable Development Goals lokaal toepasbaar(?) - Inspiratieblog 4

2 maart 2021 | Door:  André Hek

Onze lokale rol in de duurzaamheidstransitie

Het is de ambitie van Alfa Accountants en Adviseurs om duurzame impact te maken. Wij zien hiervan de noodzaak om ons heen. Heel duidelijk is door de VN deze noodzaak omgezet in een aantal duurzaamheidsdoelstellingen, kortweg SDG’s (Sustainable Development Goals). Door aan deze doelen te werken, laten wij zien welke impact wij hebben op de wereld van morgen.

Binnen Alfa richten we ons specifiek op 6 SDG’s die passen bij onze organisatie en dienstverlening. Aan de hand van deze SDG’s willen wij je inspireren óók met duurzaamheid aan de slag te gaan. Heb je behoefte aan feedback of een duwtje in de rug? Neem contact met mij op!
 

SDG 13 Klimaatactie

Als we aan de verandering van het klimaat denken, komen we al snel uit op de broeikasgassen die wij uitstoten. Deze zorgen ervoor dat de temperatuur op aarde stijgt en het klimaat instabieler wordt. Het beperken van deze klimaatverandering is het doel van deze SDG.

CO² is het bekendste broeikasgas en hierop kunnen wij invloed uitoefenen om deze te beperken. Hoe ga je hier praktisch mee aan de slag?

Om jouw prestaties op deze SDG te meten is het van belang te weten waar je onderneming nu staat: de 0 meting, je CO² footprint.

Rol van Alfa: hoe geven wij het duwtje in de rug?

Wij denken graag strategisch met je mee over jouw duurzaamheidsdoelstelling, brengen deze in kaart en helpen je te meten wat jouw impact is. Hiermee kan jij op jouw beurt je stakeholders informeren.

Specifiek met betrekking tot CO² uitstoot ondersteunen wij met metingen, reductieplannen en wijzen we op de stimuleringsregelingen die voor jou beschikbaar zijn. Neem gerust contact op!

André Hek

André Hek

Procesteammanager

088 2531677 | ahek@alfa.nl


Meer over André