Banner

Seminar Maatschappelijk Relevant Ondernemen 2025

11 september 2019 | Door:  Fou-Khan Tsang

Het seminar vindt plaats op donderdag 10 oktober in het Schaffelaartheater in Barneveld.

Er waait een nieuwe wind door de economie. Als ondernemer wordt er niet alleen van je verwacht dat je commercieel succesvol bent. De toekomst is aan maatschappelijk relevant ondernemen (MRO). Ondernemers die MRO omarmen, ontwikkelen een businessmodel waarin commercieel succes samengaat met efficiënt en circulair produceren en lokale betrokkenheid. Wel of niet maatschappelijk relevant zijn gaat het verschil maken. En in het tempo waarin de trend zich ontwikkelt, kan dat weleens veel eerder zijn dan veel ondernemers denken.

Maar wat is MRO eigenlijk?

Is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) ineens niet goed genoeg meer?

En waar begin ik met mijn bedrijf?

Op die vragen wil Alfa Accountants en Adviseurs je graag antwoord geven. Daarom nodigen we je uit voor het seminar dat we op donderdag 10 oktober - Dag van de Duurzaamheid - houden. De organisatie is in handen van de drie kantoren die zich hebben verenigd in de Alfa Food Valley Regio: Nijkerk, Barneveld en Bennekom.

Drie sprekers met inspirerende verhalen

Als ondernemer wil je praktische antwoorden op je vragen. Daarom hebben we drie sprekers die dichtbij het bedrijfsleven staan:

‘Hoe krijg je versnelling in duurzaam ondernemen?’- Chris Goemans

Chris Goemans is pionier in duurzaam ondernemen. Hij verbindt maatschappelijke relevantie met techniek,financiën en organisatie. In een prikkelend betoog maakt Chris duidelijk dat duurzaamheid geen agendapunt meer moet zijn, maar gewoon ingebakken in je bedrijfsvoering.

‘Ondernemen met een missie’ - Dianne van Essen

Dianne van Essen is een van de oprichters van The Great Plastic Bake Off. In de strijd tegen de wereldwijde plasticvervuiling komen de initiatiefnemers met creatieve oplossingen die ook jóuw bedrijf raken.

‘Komt een duurzaam ondernemer bij een accountant...’- Fou-Khan Tsang

Behalve voorzitter van de Raad van Bestuur van Alfa bemoeit Fou-Khan Tsang zich ook actief met duurzaamheid. Hij is pleitbezorger van een duurzame economie. Niet alleen voor de Alfa-collega’s, maar ook als aanjager van de Groene Brigade. Onder die naam wil de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) het onderwerp actueel maken en houden voor alle accountantskantoren.

Datum, tijd en locatie

Je bent welkom op donderdag 10 oktober in het Schaffelaartheater in Barneveld, Theaterplein 1. Na de inloop vanaf 19.30 uur starten vanaf 20.00 uur de drie sessies. Vanaf 21.00 uur gaan de sprekers de dialoog aan met het publiek en van circa 21.20 tot 22.30 uur praten we bij en na met een hapje en een drankje.

Deelname is kosteloos. Wel vragen we van je om je aan te melden.

Meld je aan

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan