Banner

Ondernemerspeloton trotseert hitte in 100 km-wielertocht

8 juni 2018 | Door:  Joost Verbakel

Op donderdag 7 juni vond de Alfa's masterclass Dutch Food Valley Cycling Team plaats. Alfa Bennekom, Barneveld en Amersfoort-Nijkerk organiseerden deze wielertocht van 105 km in samenwerking met het Dutch Food Valley Cycling Team. Een peloton van 40 wielrennende ondernemers en ondernemende wielrenners trotseerden deze dag de hitte tijdens een prachtige tocht van 105 kilometer, dwars door de FoodValley-regio.

Met deze tocht  wilden Kees Cuperus (directievoorzitter Alfa Bennekom) en René Bastiaansen (teammanager Dutch Food Valley Cycling Team) ondernemers uit de FoodValley-regio een sportieve mogelijkheid bieden om te netwerken en elkaar beter te leren kennen. Volgens René en Kees vormen wielrennen en ondernemen een gouden combi: “Samen willen we het wielrennen als verbindende factor in de FoodValley-regio voor ondernemers inzetten. Het is een prachtige manier om ondernemers te verbinden én de regio op de kaart zetten!”

Als start- en eindpunt van de tocht was het clubhuis van Wielervereniging Ede gekozen. Wielervereniging Ede is een van de clubs die renners levert aan het Dutch Food Valley Cycling Team. Na een korte kennismaking verwisselen de ondernemers hun pak voor het wielertenue en werd begonnen aan de rit van ruim 100 kilometer door de FoodValley-regio. 6 Beloften- en eliterenners gaven al rijdende tips uit het profpeloton. Renners die lek reden werden door begeleiding van de professionele DFVCT-ploegleidersauto weer snel in de koers gebracht. Als extra uitdaging reden de ondernemers een klimtijdrit op de Italiaanse weg. De winnaar Hans Kropman ontving een Alfa- en DFVCT-tenue. Na de masterclass konden de ondernemers uitgebreid met elkaar netwerken tijdens een buffet.

Deelnemer Dirk Jan van den Brink van Bouwbedrijf Kreeft: ‘Een super initiatief! Alfa staat bekend om het organiseren van mooie clinics de afgelopen jaren en ook deze dag was zeer geslaagd. Het is leuk om de relatie met elkaar te versterken door middel van onze gezamenlijke passie voor fietsen.’

Gezien de enthousiaste reacties van de ondernemers en de renners verwachten Alfa en DFVCT in 2019 opnieuw een masterclass te organiseren. Geïnteresseerd? Neem dan contact op met Joost Verbakel.

Voor meer informatie over de samenwerking tussen Alfa en het DFVCT klik hier.

 

Joost Verbakel

Joost Verbakel

Senior klantbeheerder

088 2531671 | jverbakel@alfa.nl


Meer over Joost