Banner

Kerstgedachte in uitvoering

13 december 2019 | Door:  Erwin Beldman

Nederland is een welvarend land, vergeleken met vele andere landen in de wereld. Maar dat is het grote plaatje. Ook hier heerst armoede en ander verborgen leed. Stichting Present ondersteunt deze kwetsbare groep en ook Alfa draagt hier graag een steentje aan bij. 

Om maatschappelijk waarde toe te kunnen voegen ondersteunt Alfa Bennekom diverse lokale initiatieven, waaronder Stichting Present Ede/Bennekom. 

Erwin Beldman (Alfa Bennekom): “We zetten ons al langere tijd voor deze stichting in. Ook dit jaar stellen mijn collega’s en ik kerstpakketten samen en bezorgen ze bij deze kwetsbare groep in de regio. Elk pakket wordt zoveel mogelijk gepersonaliseerd op basis van de gezinssamenstelling. Zo krijgt een gezin met jonge kinderen heel andere artikelen dan een alleenstaande 65-plusser. Indien gewenst gaan we bij het bezorgen van het pakket ook met hen in gesprek om de verbinding te maken. Wat voor gevoel dit mij geeft? Een gemengd gevoel: je voelt je nederig, want je betekent zo iets moois voor deze mensen! Maar het is ook een directe confrontatie met verborgen leed in je omgeving. Dus ook machteloosheid; wij zijn niet in staat om hun situatie te veranderen. We willen met het pakket meehelpen om hen een mooie kerst te bezorgen. Een klein gebaar, een groot plezier. Op deze manier nemen wij graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid." 

Erwin Beldman

Erwin Beldman

Senior assistent accountant

088 2531652 | ebeldman@alfa.nl


Meer over Erwin