Ken jij de geschiedenis van ons pand aan de Acacialaan in Bennekom?

14 juli 2021 | Door:  Martin van den Brink

Ons pand aan de Acacialaan in Bennekom kent een mooi stukje geschiedenis. Onze collega Martin van den Brink vertelt daar graag over. 

In 1952 is het pand gebouwd. De opdrachtgever was de Boerenleenbank. Dit stond in grote letters op de noordkant van het gebouw. In 1962 werd de Boerenleenbank de Raiffeisenbank, omdat de bank niet alleen voor boeren, maar voor iedereen was.

Menig Bennekommer heeft destijds zijn of haar zuur verdiende spaarcentjes naar deze bank gebracht. In 1975 verhuisde de bank (toen inmiddels al onder de naam Rabobank) naar de Dorpsstraat in Bennekom. Nieuwe eigenaar werd het boekhoudbureau CBTB (Christelijke Boeren en Tuinders Bond), inmiddels al sinds jaren 90 bekend als Alfa Accountants.

Het enige wat nog herinnert aan de banktijd is de grote dikke kluisdeur, 40 centimeters dik. Wil je deze kluisdeur eens in het echt zien? Vraag dan bij jouw volgende bezoek om een bespreking in de ‘kluis’.

  

Historische Vereniging Oud Bennekom heeft onlangs een oproep geplaatst voor herinneringen aan deze bank. Je kunt ze hier lezen met daarnaast een aantal oude foto’s van dit toch wel historische pand.

Wil je meer weten over de geschiedenis van Alfa? Bekijk dan deze video:

Martin van den Brink

Martin van den Brink

Senior klantbeheerder

088 2531803 | mvdbrink@alfa.nl


Meer over Martin