Banner

Joost Verbakel 25 jaar bij Alfa

1 oktober 2021 | Door:  Joost Verbakel

Op 1 oktober is Joost Verbakel 25 jaar in dienst bij Alfa Accountants en Adviseurs. Joost begon in 1996 als Klantbeheerder en behaalde enkele jaren daarna zijn accountantsdiploma. Inmiddels is Joost Accountancyverantwoordelijke op ons kantoor in Bennekom.

Start in 1996

“Ik kan me nog herinneren dat ik met de toenmalige directeuren Hillard Fredriks en Ciel Vos zeer prettige en uitvoerige sollicitatiegesprekken heb gevoerd. Er werd veel uitleg gegeven over de functie en ook werd me voorgehouden dat er binnen Alfa veel doorgroeimogelijkheden waren”, vertelt Joost. Voordat Joost bij Alfa startte, ging hij al met zijn toekomstige collega’s mee op een personeelsuitje. “Dat was een erg leuke eerste kennismaking! Vervolgens was de introductie bij Alfa erg plezierig en er werd veel tijd besteed aan een goede start.”

Veel veranderd

In 25 jaar heeft Joost veel van onze klanten leren kennen. Joost vertelt: “De verscheidenheid aan vraagstukken van deze klanten maakt het werk erg leuk. De ene keer was ik betrokken bij een bedrijf in moeilijkheden en de andere keer spar je met de ondernemer over zijn toekomstplannen. Hoewel situaties heel verschillend zijn, probeer ik in beide situaties klanten te helpen of een spiegel voor te houden.”

Joost heeft de afgelopen jaren veel op kantoor meegemaakt en zien veranderen. “Wat niet is veranderd is de werksfeer binnen kantoor. In alle jaren is er tussen collega’s altijd een prettige sfeer geweest en dat komt het werkplezier ten goede” aldus Joost. “In de beginjaren was de sfeer heel gemoedelijk. Echter konden we in gesprekken ook wel veel uitweiden. In de loop der jaren komen we sneller to the point en hebben we aan een paar woorden genoeg. Waar ik in het begin van mijn loopbaan nog terughoudend was bij veranderingen, zie ik inmiddels de noodzaak ervan in en vind ik het leuk om hier onderdeel van te zijn en mijn invloed hierop uit te oefenen.”

Groeien bij Alfa

‘’Bij Alfa krijg ik de kans om te blijven groeien. Een voorbeeld hiervan is dat ik het afgelopen jaar ben gevraagd om voor ‘Bureau Vaktechniek Accountancy’ van het hoofdkantoor deelprojecten uit te voeren. Met veel plezier heb ik het afgelopen jaar het handboek kwaliteit voor Alfa herschreven. Onze klanten verwachten van Alfa goede kwaliteit. Het is leuk om hierover na te denken en randvoorwaarden te scheppen zodat we de kwaliteit voor onze klanten waarmaken."  

Sportieve hobby van Joost speelt een rol in zijn werk

Joost organiseert al bijna 10 jaar verschillende fietsclinics voor ondernemers in de regio. “Zo’n sportevenement geeft een mooie verbinding met allerlei verschillende ondernemers. Op informele wijze worden veel contacten gelegd. In de eerste jaren werden oud-profwielrenners Henk Lubberding, Jan van Velzen en Bart Voskamp ingezet. De laatste jaren worden een aantal aanstormende talenten van het Dutch Food Valley Cycling team ingezet. Dit team wordt gesponsord door de Alfa kantoren Bennekom, Barneveld en Nijkerk. Met deze kantoren proberen wij ons meer te profileren in de Foodvalley regio. In de coronaperiode hebben wij helaas geen clinic kunnen organiseren, maar dat gaan we in 2022 wel weer doen” vertelt Joost.

Vader én opa

Joost is getrouwd met Ineke en samen hebben zij 3 kinderen van 23, 27 en 29 jaar. Daarnaast zijn ze opa en oma van een tweeling. Joost vertelt met trots: ”Dat geeft weer een nieuwe dimensie en ik vind het erg leuk om samen met ze op te trekken. Bewust plan ik vaak de donderdag in als een thuiswerkdag, omdat de kleinkinderen dan bij ons zijn. Toch één van de voordelen die Corona met zich mee heeft gebracht.” Joost gaat verder: “Volgend jaar zal de andere zoon gaan trouwen en daar kijken we nu al naar uit”.

Toekomst

Joost heeft het erg naar zijn zin bij Alfa: “Ik heb fijne collega’s en ook het werk met deze collega’s en klanten vind ik erg leuk en hoop ik nog jarenlang voort te zetten” sluit Joost af.

Joost Verbakel

Joost Verbakel

Senior klantbeheerder

088 2531671 | jverbakel@alfa.nl


Meer over Joost