De VN Sustainable Development Goals lokaal toepasbaar(?) - Inspiratieblog 3

25 november 2020 | Door:  André Hek

Onze lokale rol in de duurzaamheidstransitie

Het is onze ambitie om samen met onze cliënten duurzame impact te maken. Samen zijn we verantwoordelijk om toekomstige bewoners van onze aarde een leefbare samenleving te bieden.
Om dit te bereiken zijn op veel verschillende onderwerpen en maatschappelijke thema’s nog grote verbeteringen nodig. Dit grote speelveld van maatschappelijke thema’s heeft de VN vertaald naar 17 concrete doelen voor 2030. Dit zijn de zogeheten duurzame ontwikkelingsdoelen, kortweg SDG’s (Sustainable Development Goals).

Onder de titel "De VN Sustainable Development Goals lokaal toepasbaar (?)" willen we je in 6 korte inspiratieblogs meenemen naar de SGD's waarmee Alfa (als lokale partij) impact maakt. Deze keer SDG 12 ‘Verantwoorde productie en consumptie’.

Hiermee willen we je inspireren óók met dit thema aan de slag te gaan. Heb je behoefte aan feedback of een duwtje in de rug? Neem contact met mij op!
De mogelijkheden zijn groter dan je verwacht!

SDG 12 Verantwoorde productie en consumptie

Wereldwijd belandt één derde van al het geproduceerde voedsel niet in de mond van de consument. Dat is nu al problematisch, maar met een groeiende wereldbevolking groeit ook de uitdaging om iedereen van voldoende voedsel te voorzien. SDG 12 richt zich daarom op duurzame productie en consumptie.

Thema’s die hiermee vaak in verband worden gebracht zijn:

Veel klanten van Alfa zijn werkzaam in de productieketens van bijvoorbeeld voedsel of kunnen – net als wijzelf – binnen hun dagelijks handelen bijdragen aan duurzamere productie- en consumptiepatronen.

Een goede aanpak van SDG 12 bestaat uit het bepalen van je doel, je huidige situatie in kaart te brengen (de 0 meting) en met actief handelen het in gang zetten van de transitie.

Heb je behoefte aan feedback of een duwtje in de rug? Neem contact met mij op!
De mogelijkheden zijn groter dan je verwacht!

André Hek

André Hek

Procesteammanager

088 2531677 | ahek@alfa.nl


Meer over André