Banner

Alfa trotse sponsor van het Dutch Food Valley Cycling Team

23 april 2018

Alfa staat middenin de maatschappij, voelt zich betrokken bij de (lokale) gemeenschap en zet zich er dan ook graag voor in. Dat blijkt naast onze B CORP status onder andere uit de doelen die we steunen, zo ook het Dutch Food Valley Cycling Team

Alfa Bennekom heeft samen met de andere Alfa Food Valley-vestigingen, Alfa Amersfoort-Nijkerk en Alfa Barneveld, een driejarig sponsorcontract afgesloten met het Dutch Food Valley Cycling Team.

Het Dutch Food Valley Cycling Team is hét elite/beloftenteam in de Food Valley regio. Het team fungeert als opleidingsteam voor elite-/beloftewielrenners die de ambitie hebben de opstap te maken naar continentale teams en werkt samen met vijf wielerverenigingen: AXA Valleirenners, R&TC Groenewoud, WV Ede, RETO Arnhem en JvR de Batauwers. De renners worden zowel op fysiek als mentaal vlak ondersteund en getraind waarbij een professioneel begeleidingsteam voor hen klaar staat met onder andere ex-prof Jan van Velzen en oud-marathonschaatser Casper Helling. 

René Bastiaansen, teammanager Dutch Food Valley Cycling Team: 

"Zo veel talent, maar geen podium. Dat was de aanleiding om het Dutch Food Valley Cycling Team op te starten. Niet alleen fysieke trainingen, maar ook workshops op voeding en mentale weerbaarheid, moeten de renners klaarstomen voor een mogelijke overstap naar een continentale ploeg."

Kees Cuperus, directievoorzitter Alfa Bennekom:

"We zijn een actief en sportief kantoor met een grote maatschappelijke binding in de regio. We profileren Alfa graag als een kantoor dat middenin de lokale maatschappij staat. Zo ook door sponsoring van en samenwerking met het Dutch Food Valley Cycling Team.”


Op 7 juni organiseren wij samen met het Dutch Food Valley Cycling Team een wielerevenement voor onze relaties.