Banner

Tweede sessie Meten van Circulariteit

7 november 2019 | Door:  Annelyn Wijnholds

Donderdag 31 oktober vond de tweede sessie van de regionale werkplaats "Meten van circulariteit" plaats op ons kantoor van Alfa in Barneveld.  De werkplaats is een initiatief van FoodvalleyRegio Circulair. Een interessante en uitdagende sessie wederom bijgewoond door 25 ondernemers en adviseurs uit de regio. 

De sessie startte met een korte uiteenzetting over de verscheidenheid van de momenteel gehanteerde rapportagemodellen (Sustainable Development Goals, 6-kapitalenmodel, People Planet Prosperity en B-Corp)

Wim de Haas (Wageningen University & Research) en Henk Kievit (Christelijke Hogeschool Ede en Nyenrode Business Universiteit) brachten vervolgens in kaart hoe te komen tot initiatieven en resultaten in onze regio daarbij kennis delend over een soortgelijk traject in de omgeving van Arnhem. Topdown, ambities definiëren, meten en alle stakeholders betrekken en informeren. 

Koos Wagensveld (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) legde de link tussen praktijk, kennisdelen en gebruik maken van ambitieuze studenten. Samen met het bedrijfsleven stromen (6-kapitalenmodel) binnen een onderneming in kaart te brengen en daadwerkelijk acties initiëren op het terugdringen van reststromen en sluiten van kringlopen.

Tot slot nam Loes Keetels (Schuttelaar & Partners) ons mee in de internationale GRI (Global Reporting Initiative) aanpak. Procesmatig en planmatig werken met een duidelijke focus. Met sprekende voorbeelden van leesbare voortgangsrapportages op het gebied van circulair ondernemen sloten we deze sessie af.

Kennis delen stond centraal in deze sessie. In de volgende bijeenkomst, voorjaar 2020, zullen we deze kennis gaan toepassen om te komen tot concrete resultaten binnen onze werkplaats. Wil je volgende bijeenkomst bijwonen? Mail naar Bart Steman secretariaat@regiofoodvalleycirculair.nl om je op te geven.