Banner

Openstelling subsidieregeling SDE++

19 oktober 2020 | Door:  Andre Arfman

Van 24 november tot  17 december 2020 is de openstelling van de nieuwe subsidieregeling SDE++. Voorheen was deze regeling bekend als SDE+. Nieuw aan deze regeling is dat er nu gekeken wordt naar CO2 reductie in plaats van de hoeveelheid op te wekken energie. Dit houdt in dat er nu meer projecten zijn die in aanmerking kunnen komen voor deze subsidie. De openstelling in fases, waarbij elke week het maximaal aan te vragen subsidiebedrag wordt verhoogd, geldt ook voor deze regeling.

Bereid je goed voor

Traditioneel gezien worden veel ondernemers in de periode voorafgaand aan de aanvraag benaderd of ze interesse hebben in het plaatsen van zonnepanelen. Doorgaans kan deze investering best interessant zijn, maar dan is het wel van belang om eerst een aantal zaken uitgezocht te hebben, zoals:

Zaken die eerst duidelijkheid behoeven voordat er een beslissing kan worden genomen of het interessant is om een SDE++ subsidie aan te vragen.

Subsidiemogelijkheden

Anderzijds komen wij ook verschillende voorbeelden tegen waarbij het produceren van elektriciteit voor eigen gebruik nog interessanter is dan het investeren in een grote installatie voor het terug leveren van elektriciteit. Vaak voldoen deze installaties aan de eisen van de Energie- investeringsaftrek (EIA). In combinatie met Kleinschaligheids- investeringsaftrek (KIA) kunnen ze een mooi fiscaal voordeel opleveren. Daarnaast valt er nu nog ruim 2 jaar te profiteren van het zogenoemde intern salderen wat extra voordeel oplevert in de terugkoop van elektriciteit.

Let op: een combinatie van EIA en SDE++ is niet toegestaan!

Een passende installatie

Heb je interesse om in zonnepanelen te investeren? Dan is het goed om nu een aantal zaken uit te zoeken en te bepalen welke installatie het beste bij jouw bedrijf past en het meeste rendement oplevert. Onze specialisten denken hier graag in mee zodat je de goede afweging maakt voor een eventuele inschrijving.

Andre Arfman

Andre Arfman

Bedrijfskundig adviseur

088 2531408 | aarfman@alfa.nl


Meer over Andre