Banner

Je bedrijf verduurzamen? Maak hiervoor gebruik van de SABE!

18 maart 2022 | Door:  Ina Visser

Wat zijn de mogelijkheden om je bedrijf te verduurzamen? Wil je dit voor je bedrijf in beeld brengen dan kun je hiervoor gebruik maken van de subsidieregeling ‘Subsidiemodule agrarische bedrijfsadvisering en educatie’ (SABE). Vanaf maandag 4 april 2022 jl. kan er een voucher worden aangevraagd. Wees er op tijd bij, want op = op.

Advies over duurzame landbouw

Je kunt een adviesvoucher van € 1.500 aanvragen voor advies van een erkende bedrijfsadviseur. Hierbij is keuze uit 10 onderwerpen. Het betreffen onderwerpen die gericht zijn op de aandachtsgebieden kringlooplandbouw en duurzaam ondernemerschap:

Bedrijfsplan voor omschakeling naar duurzame landbouw

Wil je omschakelen naar duurzame landbouw? Naar extensieve landbouw en dus minder stikstof uitstoten? Hiervoor kun je een bedrijfsplan laten opstellen door een erkend bedrijfsadviseur. Er kan een voucher aangevraagd worden voor maximaal € 6.000.

Erkende agrarische bedrijfsadviseur

Voor het advies of het bedrijfsplan moet je een erkende agrarische bedrijfsadviseur inschakelen. Dat betekent dat de adviseur een registratie in het BAS-register nodig heeft voor het onderwerp dat je kiest. Wil je weten wie van Alfa erkende bedrijfsadviseurs zijn? Klik hier voor informatie op de Alfa-site.

Aanvragen

De regeling is opengesteld van 4 april 2022 tot en met 15 mei 2022. De ervaring leert dat er veel belangstelling is voor de vouchers. Wees er daarom op tijd bij, en vraag een advies- of bedrijfsplanvoucher aan op de eerste dag: maandag 4 april. Zodra het budgetplafond is bereikt, wordt er geloot tussen alle aanvragen die RVO die dag heeft ontvangen.

De adviseurs van Alfa hebben volop ervaring met de aanvraag. Wil je dat wij de aanvraag voor jou verzorgen, of heb je aanvullende vragen over de SABE-regeling? Neem dan contact op met je adviseur. Met ruim 30 kantoren zijn we overal dicht bij.

Ina Visser

Ina Visser

Bedrijfskundig adviseur

088 2531451 | ivisser@alfa.nl


Meer over Ina