Banner

Gemeentelijke maatregelen Corona voor ondernemers in de regio

2 april 2020 | Door:  Yvonne van Zutphen

Ben je ondernemer of zzp-er en is het bedrijf in de problemen door de coronacrisis? Er zijn, zoals je inmiddels waarschijnlijk wel weet, door de overheid verschillende maatregelen genomen om je te helpen door deze moeilijke tijd heen te komen.

Naast de landelijke maatregelen hebben ook de gemeentes noodmaatregelen aangekondigd om ondernemers met problemen, ontstaan door Corona, te helpen. In onderstaand overzicht is te vinden waar de verschillende gemeentes in onze regio deze informatie plaatsen.

Gemeentes Barneveld en Scherpenzeel

De gemeente Barneveld is gestart met een speciale coranadesk voor ondernemers. De gemeente Scherpenzeel heeft zich bij deze coronadesk aangesloten.  Dit informatiepunt helpt ondernemers met vragen over de gevolgen van het coronavirus voor hun bedrijfsvoering. Lees meer over de coronadesk voor ondernemers

Daarnaast ondersteunt de gemeente Barneveld ondernemers met het verlenen van uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen voor een periode van 6 maanden. Dit betekent een uitstel van betaling over de periode 1 maart tot 31 augustus 2020. Dit uitstel wordt automatisch aangepast en hoeft dus niet aangevraagd te worden. Voor meer informatie over de ondersteuning van ondernemers vind je op deze pagina. Ook staat op deze pagina nadere informatie over de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO).

In de nieuwsbrief die de gemeente speciaal voor ondernemers heeft uitgebracht, kun je meer lezen over het uistel van betaling. 

Gemeente Woudenberg

De gemeente Woudenberg heeft een speciale liveblog in verbanden met het coronavirus in het leven geroepen. Hier tref je alle maatregelen aan die de gemeente voor haar inwoners en ondernemers heeft getroffen, waaronder de mogelijkheid voor ondernemers om gebruik te maken van de tijdelijke overbruggingsregeling voor zelfstandige ondernemers (TOZO).

Vragen of hulp nodig bij het aanvragen?

Vragen over de gemeentelijke maatregelen corona of hulp nodig bij het aanvragen? Neem dan contact op met je contactpersoon binnen Alfa om de mogelijkheden te bespreken. Voor de regelingen van Harderwijk, Ermelo, Putten, Zeewolde, Nunspeet en Elburg verwijzen we naar onze pagina Harderwijk

Yvonne  van Zutphen

Yvonne van Zutphen

Estate Planner

088 2531440 | yvanzutphen@alfa.nl


Meer over Yvonne