Banner

Dat Alfa een grotere organisatie is, vind ik toch wel prettig

15 oktober 2020 | Door:  Jacqueline Westeneng

Eigenlijk verwachtte hij een heel andere omgeving toen hij na zijn stage op een kleiner accountantskantoor naar Alfa overstapte. “Ik had verwacht dat het bij Alfa allemaal wat formeler zou gaan. Op een groter kantoor zou het ook wel veel minder persoonlijk zijn. Maar ook al zijn we met vijftig medewerkers, het gaat er juist heel persoonlijk aan toe!” Wie eraan twijfelt of Eric-Jan van Veldhuizen (21) wel z’n draai heeft gevonden bij Alfa in Barneveld kan gerust zijn.

Hij zit net met zijn neus in de jaarrekeningen. “Het is er weer tijd voor hè!” Sinds juli is Eric-Jan officieel aan de slag als junior assistent accountant, al gaat er nog wel één van de vijf werkdagen op aan een vervolgstudie accountancy. Hij begon in februari bij Alfa, toen nog om zijn afstudeerscriptie af te ronden aan de HAN, de Hogeschool voor Arnhem en Nijmegen. Een maand later kwam er echter een einde aan zijn verblijf op kantoor: corona.

Werkervaring

De gevolgen van de gedeeltelijke kantoorsluiting vielen voor mij nog wel mee. Ik had net voor de corona-uitbraak al wat werkervaring opgedaan en ik was bezig voor mijn scriptie. Daar had ik ineens alle tijd voor en ik kon er thuis mee verder. Inmiddels zitten we alweer op vijftig procent kantoorbezetting en loopt er altijd wel ergens een collega om iets aan te vragen. Op kantoor wordt hard gewerkt, maar gelukkig met een informele sfeer. Die informele sfeer had ik niet verwacht. Tegelijkertijd merk je ook dat dit kantoor onderdeel is van een grotere organisatie. Die combinatie vind ik toch wel erg prettig moet ik zeggen.”

Melkveebedrijf

Met thuis een boerenbedrijf met ruim honderd melkkoeien leek een accountancystudie niet de meest logische keus, maar Eric-Jan besloot anders. “Ik vind het leuk om mee te helpen op het bedrijf, maar dan liever om de stal heen. Ik ben meer met de machines bezig. In de stal moet je oog voor de koeien hebben. Verstand van zaken. Dat werk ligt mijn broer gewoon beter. Dat is nooit een probleem geweest.”
Wel kijkt hij mee naar de bedrijfsvoering. “Mijn broer is altijd op zoek naar nieuwe ideeën voor het bedrijf. Toch moet er onderaan de streep wat overblijven. Wanneer hij een nieuw idee heeft vraag ik hem altijd: ‘Maar wat levert het op?’ Het leuke daaraan is dat je elkaar kunt aanvullen terwijl we allebei voor een totaal ander vak leren.”

Touwtrekken

Voor een accountant die gewend is om te trekken en te sleuren om cijfers boven water te krijgen heeft Eric-Jan in ieder geval een streepje voor. Touwtrekken is zijn sport. “Al is het meer voor de gezelligheid, met mijn vriendengroep. Elke donderdagavond trainen we in een weiland, en we pakken ook regelmatig een wedstrijd mee. Je hebt verschillende categorieën, wij zitten in de getrainde categorie. Touwtrekken is een sport waarvan mensen regelmatig tegen mij zeggen dat het allemaal niet zo moeilijk lijkt. Vaak laten we ze dan een avond meetrainen en na zo’n training veranderen ze toch al snel van mening. Er komt veel tactiek bij kijken. Je kunt door de goede tactiek en strategie zomaar winnen van een tegenstander die in principe sterker is.”

 

Jacqueline Westeneng

Jacqueline Westeneng

Directiesecretaresse

088 2531416 | jwesteneng@alfa.nl


Meer over Jacqueline