Erwin de Rijke

Erwin de Rijke

Senior fiscaal adviseur

Als ik in 2002 op een boot in Rotterdam niet de toenmalige directeur van Alfa Groningen tegen het lijf was gelopen, had mijn loopbaan er heel anders uit gezien. Maar wát ben ik die toevallige ontmoeting nog steeds dankbaar. Bij Alfa heb ik alle kansen gekregen om uit te groeien tot wie ik nu ben: een relatiemanager/fiscaal juridisch adviseur die veel van onze klanten vooruit mag helpen.

Want dat doe ik graag, dat vooruithelpen, nieuwe ideeën realiseren, de strategie voor de komende jaren neerleggen. Vooruitgang is waar ik elke dag mijn energie uithaal, niet uit stilstand. Het is waar ik als relatiemanager – ondernemersadviseur zeg ik liever – toegevoegde waarde kan leveren. Ook al kom ik niet uit een ondernemersgezin, dat ondernemende en commerciële heb ik van huis uit wel. Ik prijs me gelukkig met de forse dosis creativiteit die ik heb meegekregen. En ik ben geïnteresseerd in mensen, een eigenschap om die band op te bouwen die je nodig hebt als ondernemersadviseur.

Een studie fiscaal recht in Groningen maakt mij breed inzetbaar: niet alleen voor belastingzaken en  strategie, ook bij samenwerkingsverbanden, rechtsvormkeuze, boekenonderzoeken, fiscale bezwaar-en beroepszaken  de aan- en verkoop van bedrijven of het reorganiseren van de financiële en fiscale structuur. Of dat nu in het mkb of in de agrarische sector is maakt mij niet veel uit: zolang er maar méér speelt dan alleen aangiften en boekhouding. Mijn nieuwsgierigheid kan ik ook goed kwijt in een apart specialisme: projecten op het gebied van duurzame energie.

Als geboren Drent heb ik de nuchterheid waar we om bekend staan, maar kan ik ook snel enthousiasme opbrengen voor een nieuw plan. Thuis heb ik een partner en een dochter, met wie we aan de buitenkant van Assen wonen. En ook dáár hou ik van vooruitgang: al is het dan wandelend door het bos of langs weilanden, om ‘s avonds even de dag te laten bezinken.

Wil je weten wat ik of ons team voor jou kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met me op om kennis te maken!
☎ 088 253 1559
✉ ederijke@alfa.nl


Recente artikelen van Erwin

Ondernemer in Beeld | Veninga Hijken Bloembollen B.V.

Ondernemer in Beeld | Veninga Hijken Bloembollen B.V.

30 september 2021

Wij zijn op bezoek geweest bij de familie Veninga in Hijken. Zij runnen al tientallen jaren een bloembollenbedrijf. Voor de tweede keer hebben ze te maken met een bedrijfsoverdracht

Autobelasting: fiscale regels voor de auto van de zaak

Autobelasting: fiscale regels voor de auto van de zaak

1 juli 2019

Een veel besproken onderwerp in ondernemerskringen is de auto van de zaak. Bij menig verjaardagsfeestje staat dit op de agenda. Ook op de commerciële clubs worden er tijdens de borrel creatieve oplossingen bedacht om fiscaal vriendelijk in een mooie auto van de zaak te rijden.

Jij en je BV, werk aan de winkel?!

Jij en je BV, werk aan de winkel?!

5 november 2018

Heb of overweeg je een BV, lees dan zeker verder!