Banner

“Mijn stage bij Alfa was heel snel rond”

12 april 2023 | Door:  Nicole Ensing

Of je als hbo-stagiair welkom bent bij Alfa Accountants en Adviseurs? “Een dag nadat ik een open sollicitatie had gestuurd werd ik al opgebeld”, zegt Jarno Polling. Inmiddels is hij al sinds half februari aan de slag bij Alfa. Niet alleen in Assen en in Groningen, de derdejaars student bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool voert ook al zelfstandig een opdracht uit bij een klant. “Ik denk dat ik in een half jaar Alfa meer leer dan in de twee en een half jaar hiervoor.”

Z’n open sollicitatie heeft Jarno niet één werkplek opgeleverd, maar zelfs drie. Hij verdeelt zijn tijd over de kantoren in Groningen en Assen en hij is actief op locatie bij een klant van Alfa. “Ik heb de opdracht om bij die klant processen in kaart te brengen en te verbeteren. Een heel interessant project. Tijdens mijn mbo-studie moest ik ook stages lopen, maar dan krijg je minder verantwoordelijkheid. Bij Alfa ben ik momenteel bij een klant aan het werk, waar ik een belangrijke opdracht uitvoer. Ik zit nu middenin hun voorraadsysteem, om te bekijken wat de optimale bestelhoeveelheid is. Ik zit er zelfstandig op maandag en woensdag en heb dan ook overleg met de medewerkers van het bedrijf.”

Bij zijn mbo-studie leek het nog een heel andere kant uit te gaan met z’n carrière. Jarno: “Ik heb marketing en communicatie gedaan. En ik wilde daarna ook direct aan het werk. Maar overal waar ik solliciteerde vroegen ze iemand met ervaring. Dat heb je niet als negentienjarige.”

Bedrijfskunde is een hele brede opleiding

Omdat hij niet precies weet wat hij wil, komt bedrijfskunde in beeld. “Een heel brede opleiding. Je leert zowel op juridisch, financieel en managementgebied dingen. Er zitten leuke en minder leuke kanten aan. Het juridische spelletje bevalt mij nog niet helemaal. Ik had ook een beetje moeite met het vak bedrijfseconomie. Daarom wilde ik graag stage lopen bij een bedrijf dat mij op dat gebied verder zou kunnen helpen.”

Minor duurzame organisaties

Zoals Alfa, waar hij inmiddels is gekoppeld aan Patrick Grit, klantbeheerder in Groningen en Assen met veel transportklanten in zijn portefeuille. “Ik heb op de hogeschool een minor gedaan over duurzame organisaties. Met alles wat er nu in de transportsector gebeurt, zoals de CO2-uitstoot, is het toch wel een mooie combi. Ik had nooit echt over de transportsector nagedacht, maar nu ik er middenin zit is het zeker wel interessant.”

Of de duurzame ambities van Alfa misschien ook nog een rol hebben gespeeld? “Ja, natuurlijk. Duurzaamheid is iets wat heel belangrijk is in deze tijd. Ik had net zo goed bij een ander bedrijf stage kunnen lopen. Maar dat Alfa zich zo actief bezighoudt met duurzaamheid is wel mooi meegenomen.”

Bij Alfa Accountans ben ik snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek

Nee, geen agrarische roots in de familie Polling. Daarom was de naam Alfa ook niet heel bekend, zegt Jarno eerlijk. “Ik kwam een vacature tegen op LinkedIn. In het derde jaar van de studie moet je vijf maanden stage lopen en ik heb een open sollicitatie gestuurd. Een dag later kreeg ik al een telefoontje. Ja, heel snel. Ik had pas één eerdere sollicitatie gestuurd, maar daar heb ik nooit meer iets van gehoord. Ik werd ook meteen uitgenodigd voor een gesprek met Patrick en directeur Carl Drenth. En daarna was het wel heel snel rond.”

Voetballiefhebber

Met Patrick kan hij het goed vinden. “Er is genoeg tijd voor begeleiding. En Patrick geeft het ook altijd zelf aan: als je wilt overleggen, dan zeg je het maar. We zitten in Assen samen in één kamer. Dat gaat prima. Ook omdat we allebei voetballiefhebber zijn”, lacht de centrale verdediger van het tweede van SV Borger.

Zou Jarno toekomstige derdejaars hbo een stage bij Alfa aanbevelen? “Ja zeker! De opdrachten hier lopen lekker door. Met die externe opdracht ben ik ook nog wel tot juli bezig. Ik denk dat ik in een half jaar Alfa meer leer dan in de twee en een half jaar hiervoor. En de sfeer op kantoor is goed. Tussen de middag gaan we vaak een rondje wandelen. Het is ook heel gezellig bij Alfa.”

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole