Banner

Met DISC brengt Alfa je dichter bij een goede samenwerking binnen je bedrijf

26 februari 2020 | Door:  Marga Bijma - Doorn

Maak je wel eens mee dat iemand binnen je bedrijf een situatie heel anders aanpakt dan jij zou doen? En dat dit tot onbegrip en ergernis leidt? Zo’n verschil in aanpak kan betrekking hebben op strategische en/of tactische keuzes op je bedrijf, maar ook op dagelijkse operationele zaken. En zowel zakelijk als privé. Stel je voor dat je zou begrijpen waardoor dat verschil in aanpak en reactie ontstaat. Dat zou je helpen met je bedrijfsvoering en het onderlinge begrip vergroten. Wij helpen je graag verder met de DISC-persoonlijkheidsscan van Alfa. 

Wat is DISC?

DISC is een persoonlijkheidsscan die inzicht geeft in de gedrags- en communicatiepatronen. De scan is gemakkelijk te gebruiken en te interpreteren voor de eindgebruiker. DISC is een gedragsgericht instrument die voorkeuren voor gedrag en communicatie in kaart brengt. Dit houdt dus in dat DISC een leidraad is tijdens de dagelijkse werkzaamheden en zeker geen scan om een label op mensen te plakken.

Vier stijlbeschrijvingen

De DISC persoonlijkheidsscan maakt gebruik van vier verschillende soorten stijlbeschrijvingen. Voor elke stijl wordt duidelijk wat er nodig is om iemand op zijn gemak te stellen. Waar de één zich al snel gecontroleerd voelt, heeft de ander veel behoefte aan het ontvangen van kaders en duidelijkheid. Verder wordt er ingegaan op teamrollen, valkuilen, persoonlijke groeigebieden en leiderschapsstijlen.

Wat levert een analyse op voor je bedrijf:

1. het helpt om beter met elkaar te communiceren
Soms praten mensen over precies hetzelfde maar 'verstaan ze elkaar niet'. Het lijkt wel of ze langs elkaar heen praten. Dit kan leiden tot onbegrip. De DISC-analyse kan sleutels bieden om beter met elkaar te communiceren.

2. Het helpt om conflicten op te lossen of te voorkomen
Als je begrijpt waarom iemand iets zegt of op een bepaalde manier handelt heb je hier meer begrip voor. Als je je bewust bent van een onderliggende reden kun je problemen al vaak voor zijn.

3. Het helpt om te waarderen dat medewerkers van elkaar verschillen
Iedereen is uniek en dat betekent dat iedereen zaken op een unieke manier aanpakt. Dat kan anders zijn dan hoe jij dat zou doen. Kennis van de persoonlijkheidsstijlen geeft ruimte om de ander te waarderen zoals hij of zij is.

4. Het helpt om samen meer te bereiken
Als je weet van elkaar hoe de persoon in kwestie het liefst benaderd wil worden en je houdt daar rekening mee, dan kun je samen meer bereiken. 

Kortom, met DISC brengt Alfa je dichterbij een optimale aansturing van je bedrijf!

Marga Bijma - Doorn

Marga Bijma - Doorn

Fiscaal adviseur

088 2531602 | mbijma@alfa.nl


Meer over Marga