Banner

Even voorstellen: onze nieuwe collega Erwin Bijker

14 mei 2020 | Door:  Nicole Ensing

Een warm welkom voor onze nieuwe collega Erwin Bijker die wij op 1 juni a.s. mogen verwelkomen bij Alfa Accountants en Adviseurs Groningen-Assen. Ondanks het coronavirus toch enigszins nog positief en leuk nieuws. Met de huidige ontwikkelingen begrijpen wij dat het best spannend is om te solliciteren, maar ook in onzekere tijden ben jij welkom bij Alfa. Erwin zal starten in de rol van agrarisch bedrijfskundig adviseur. Na zijn opleiding aan de HAS is hij een aantal jaren werkzaam geweest voor Alfa Accountants en Adviseurs in Barneveld, vervolgens is hij werkzaam geweest bij ForFarmers en heeft daarna jaren gewerkt voor de Rabobank. We zijn heel blij dat we Erwin terug mogen verwelkomen! 

Een echte avonturier

Erwin is 45 jaar en woont samen met Claudia en kat in Zwolle. In zijn vrije tijd neemt hij graag zijn wandelgids mee en gaat hij samen met haar op ontdekkingstocht naar nieuwe wandelpaden in buitengebieden. Dit is een uitlaatklep voor hem en het brengt hem daarnaast veel rust, aangezien hij in zijn werk veel bezig is met cijfers en mensen. ”Je bent nooit uitgewandeld en ik kan echt genieten van het uitzicht en de natuur. Als wij op vakantie gaan is het meestal naar de bergen en wordt er ook veel gewandeld. Mijn favoriete vakantiebestemming is dan ook Oostenrijk.”

Daarnaast heeft Erwin de smaak te pakken met de circuittrainingen, dit doet hij twee keer per week in groepsverband en dat gaat hem goed af. Hij vindt het dan ook jammer dat het momenteel allemaal stil ligt.

De overstap van Rabobank naar Alfa

We leven in een tijdperk waarin we te maken hebben met veel veranderingen. Ook in het bankwezen wordt er continu ingespeeld op veranderingen en moeten koersen worden bijgesteld. "Vroeger was ik veel meer strategisch partner en in de afgelopen jaren heb ik me in het bankwezen veel meer beziggehouden met cijfers. Ik hield me meer bezig met de korte termijn keuzes aan de achterkant, terwijl ik juist weer terug wil naar de voorkant van het proces en me richten op de klanten. Met de klanten bezig zijn door mijn kennis van zaken en inzicht in cijfers te combineren is wat mij energie geeft, en dit is waar ik in deze functie bij Alfa Accountants en Adviseurs  de ruimte voor krijg. Alfa is een solide club en qua omvang niet te groot. Wat ik mooi aan hun vind is hun lokale betrokkenheid en de uitstraling van het samen doen. Samen met elkaar de schouders eronder is een insteek die perfect bij mij past."

Een adviseur die duidelijk betrokken is

“De agrarische sector is continu in beweging en ik merk dat er bij de mensen steeds meer de behoefte is naar een bedrijfskundig adviseur die naast ze staat, maar ook een spiegel durft voor te houden. Het gaat niet alleen om cijfers, maar ook duidelijke betrokkenheid en ondersteuning bij keuzes voor de toekomst. Hiermee bedoel ik dat ik samen met de klant een plan ga maken en daarbij kijk welke mogelijkheden er zijn en wat vervolgens de gevolgen van deze keuzes zijn. Door meer aandacht aan de voorkant te besteden en te kijken hoe we samen keuzes kunnen bijstellen, in plaats van na die tijd, hoop ik de klant verder op weg te kunnen helpen en écht inzicht te geven.
Hiermee bedoel ik dat ik samen met de klant wil gaan kijken welke kant ze op willen en hoe ze de toekomst voor zich zien. Op dat vlak kan ik inzicht geven, helpen bij het maken van keuzes en van toegevoegde waarde zijn. Vragen als: Hoe groei je mee in een bedrijf? Wat heb je hiervoor nodig? Wat zijn je kwaliteiten? En welke kwaliteiten wil je toepassen of ontwikkelen? zullen behandeld worden. Maar ook vragen op gebied van ontwikkelingen: Doe ik nog wat ik leuk vind of zijn er andere opties? Wanneer je dit helder hebt, zal het je meer rust geven en ben je bereid betere keuzes te maken.“

Een bijzondere sollicitatieprocedure

De manier hoe de sollicitatieprocedure bij Alfa is verlopen is weer een nieuwe ervaring voor mij. Een goede vriend die werkzaam is bij een andere vestiging heeft mij getipt over deze vacature en op die manier is er eerst mailcontact geweest. Er is vervolgens een face to face kennismakingsgesprek ingepland op het kantoor in Groningen en verrassend genoeg was er van beide kanten meteen een klik. Toen kwam de corona tussendoor en hebben we in goede afstemming met elkaar tóch een face to face gesprek ingepland. Normaliter zou dit met meerdere personen plaatsvinden, maar in overleg heeft het gesprek alleen met de kantoordirecteur plaatsgevonden. Dit was ook een goed gesprek, waarbij ik ook niet het gevoel en beleving had dat het een sollicitatiegesprek was. Ikzelf vind het ook prettig wanneer er wordt gekeken of er een klik is en of je vertrouwen hebt in elkaar, dan wanneer mij het hemd van het lijf wordt gevraagd. Uiteindelijk hebben we het arbeidsvoorwaardengesprek via Teams gedaan, dit was wel even een nieuwe dimensie aan het verhaal, maar al met al een leuke ervaring.

Ik ben een bouwer

Erwin vind gezelligheid belangrijk in een team, maar ook de samenhorigheid. “In een team moet je elkaar kunnen helpen, het elkaar gunnen, maar ook zeker elkaar in de kracht zetten. Ik kijk er ook naar uit om met het team van Alfa te gaan bouwen, samen plannen te maken en vooruit te kijken. Als persoon ben ik zelf ook iemand die graag wil bouwen en van input beter wil worden.”

Blijf bij jezelf

We vroegen Erwin of hij nog een boodschap aan de mensen wil meegeven in deze tijd. Hierop antwoorde hij “Het belangrijkste is om bij jezelf te blijven en niet alle informatie die er momenteel in omloop is tot je te nemen. Heb daarbij ook vertrouwen in jezelf. Wat daarbij wil helpen is om een koers uit te zetten en deze te volgen.”

Wij wensen Erwin alle succes, plezier en gezondheid toe! Hij is een welkome aanvulling voor het bedrijfskunde team.

Nicole Ensing

Nicole Ensing

Managementassistente

088 2531605 | nensing@alfa.nl


Meer over Nicole