Banner

Ton's Pareltjes - Young Ambition

6 juli 2021 | Door:  Ton Kock

Young Ambition is een organisatie die (v)mbo jongeren, vaak in kwetsbare posities, helpt in het vinden van een plek in het onderwijs of op de arbeidsmarkt. De organisatie is ontstaan vanuit de wens om studie- en beroepsoriëntatie voor iedereen beschikbaar te maken en jongeren te helpen in het ontdekken van hun talenten en dromen.

Ervaring

We begeleiden jongeren die vast zijn gelopen in hun (school)loopbaan. Ze missen vaak vaardigheden, het sociale netwerk en door meerdere belemmeringen lukt het ze vaak niet om weer stappen te zetten. Met een persoonlijke aanpak, die helemaal past bij de wensen van de jongere, blijft de jongere gemotiveerd. Dit doen we al ruim 7 jaar, met gemiddeld 10 medewerkers, in de regio Utrecht. In deze tijd hebben we onze eigen methodiek ontwikkeld waarmee we de jongeren helpen. We hebben ongeveer 1000 jongeren individueel begeleid en 4000 jongeren in studiekeuze-events bereikt op vo-scholen. We zien mooie resultaten in het werk, ruim 70% van de jongeren is daadwerkelijk gestart met een opleiding of werk. Ze waarderen onze begeleiding met een 8,8. Ze geven aan dat ze meer toekomstperspectief hebben, groeien in zelfvertrouwen, beter weten wat hun talenten zijn en zich hebben ontwikkeld in vaardigheden op het gebied van school & werk. 
 
Bayram, 18 jaar: ‘Ik was gestopt met mijn opleiding en bang om weer een foute keuze te maken. Dankzij Young Ambition heb ik nu een passende opleiding gevonden!’
 
 

Missie

Onze missie: alle (v) mbo jongeren succesvol! Er is nog genoeg werk te doen. Op dit moment kunnen wij ons werk uitvoeren door middel van opdrachten van gemeenten en scholen. Daarnaast merken we dat er altijd een groep jongeren blijft die niet of te weinig vanuit school, de gemeente of werk kunnen worden ondersteund. Ook deze jongeren willen we in de toekomst blijven helpen met de benodigde middelen. 
 
Kimberly, 17 jaar: ‘Bij Young Ambition voelde ik me eindelijk serieus genomen, ik werd begeleid op een manier die bij me past als persoon’. 
 
 

Businesspartners

Wij hebben verschillende ideeën hoe we dit kunnen doen en zijn op zoek naar businesspartners om de volgende stap te maken. We zijn actief in Utrecht en zien ook mogelijkheden in andere steden. Wat kan de samenwerking met Young Ambition jouw bedrijf opleveren?
- Invulling van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
- Zichtbaarheid van maatschappelijke betrokkenheid
- Uitbreiding van jouw netwerk en bekendheid voor jouw bedrijf
- Hogere medewerkerstevredenheid en -betrokkenheid
- Enthousiaste jongeren voor beroepen in jouw sector
 
 

Samenwerking

Wil je bijdragen aan het bieden van toekomstperspectief aan jongeren? Dat kan op verschillende manieren. Kijk op onze website of neem contact op met Linda van Harn op 06-28804621 of via info@youngambition.nl