Banner

De 6e editie van de Alfa Drakenbootrace Nijkerk 2018

22 september 2018 | Door:  Erik Langerhuizen

Teamspirit, competitie, buitenlucht en water! Wij doen weer mee aan de ultieme krachtmeting; de Alfa Drakenbootrace in Nijkerk.

Op zaterdag 22 september 2018 vanaf 12:00 uur zal de 6de editie van de Alfa Drakenbootrace Nijkerk plaatsvinden bij de jachthaven de Zuidwal.
Tijdens de Alfa Drakenbootrace zijn er allerlei activiteiten voor jong en oud in en rond de jachthaven. Uiteraard zullen wij als hoofdsponsor ook dit jaar weer meedoen.

Teams

Een team kan bestaan uit een groep vrienden, familie of collega's.
In China is een drakenbootrace een eeuwenoud, traditioneel volksfeest met een openingsceremonie en spannende races. Drakenboters zijn in China helden, zoals bekende voetballers dat bij ons zijn. De eerste drakenbootrace in Nederland is georganiseerd tijdens Sail in 1990.

De boten

De drakenboten zijn circa 12,5 meter lang en 1,15 meter breed. Een team bestaat uit 8 roeiers en 1 trommelaar die 200 meter zullen varen. Belangrijk is dat het gehele team in hetzelfde ritme roeit; daarom geeft de trommelaar het tempo aan. De Drakenbootrace is een sportief evenement dat spanning, gezelligheid, teambuilding en netwerken combineert.

Programma zaterdag 22 september 2018 (onder voorbehoud)

12:00 uur    Ontvangst deelnemers

12:45 uur    Openingsceremonie en startschot

13:00 uur    Start meerdere rondes

16:00 uur    Halve finale (6 snelste boten)

16:45 uur    Finale (3 snelste boten)

16:45 uur    Prijsuitreiking

17:00 uur    Afsluiting

De Alfa Drakenbootrace Nijkerk wordt op zaterdag 22 september gehouden bij de Zeil- en Motorbootvereniging De Zuidwal. De races zijn op het water maar op de kade is ook van alles te doen. 

Voor actuele informatie en het aanmelden van uw team zie: http://www.drakenbootnijkerk.nl/alfa-drakenbootrace-nijkerk-zaterdag-22-september-2018

Zien wij jou zaterdag 22 september ook als supporter van de diverse teams en het Alfa team in het bijzonder?
Wij hebben er heel veel zin in!

Voor meer van onze sponseringen dichtbij zie Alfa Open tennistoernooi 2018

Erik Langerhuizen

Erik Langerhuizen

Relatiemanager


Meer over Erik