Banner

Benoeming Matthijs van Dorssen als directeur moet internationale ambities Alfa boost geven

23 december 2021 | Door:  Fou-Khan Tsang

Met de benoeming van Matthijs van Dorssen tot directeur zet Alfa Accountants en Adviseurs een volgende stap richting internationale dienstverlening. De 39-jarige senior belastingadviseur gaat het team leiden dat voor klanten wereldwijd actief is vanuit de vestigingen in Amersfoort, Nijkerk en Aalsmeer. Sinds 2014 is Alfa voor Nederland exclusief aangesloten bij DFK International, een netwerk van accountantskantoren dat verspreid is over 93 landen.

Met een ‘eigen’ directeur voor internationale zaken wil Alfa de expansie van de diensten over de grens verder versnellen. “Ik verwacht dat we er nog veel meer kunnen uithalen door onze internationale dienstverlening meer aandacht te geven. We doen nu al veel werk en hebben mooie klanten. Door er meer ruimte voor te krijgen binnen de organisatie kunnen we Nederlandse klanten over de grens en buitenlandse klanten in Nederland optimaal servicen”, zegt Matthijs van Dorssen.

Veel internationale contacten

Een belangrijke pijler onder de wereldwijde ambities van Alfa is de aansluiting bij DFK International. Het samenwerkingsverband behoort inmiddels tot de tien grootste netwerken van onafhankelijke accountantskantoren ter wereld. Matthijs: “Wat ons lidmaatschap bijzonder maakt is de exclusiviteit binnen Nederland. We zijn de enige accountantsorganisatie die hier lid van mag zijn. Ook is Alfa een van de grotere organisaties binnen DFK International. Marco Vermin - lid van de Raad van Bestuur van Alfa, red. - zit in de board of directors, we zijn goed vertegenwoordigd in commissies en we staan veel op het podium tijdens bijeenkomsten. Door de tijd en energie die we erin hebben gestoken hebben we veel internationale contacten. Als we de vraag krijgen of we ergens ter wereld iets kunnen betekenen voor een ondernemer kunnen we snel schakelen.”

Concentratie in drie vestigingen

Groei komt niet alleen vanuit het netwerk van DFK International, constateert Matthijs. “We worden ook gevonden door bedrijven in eigen land die bij een kleiner kantoor zitten dat geen of weinig internationale ervaring heeft. Ook buitenlandse bedrijven komen via-via rechtstreeks binnen.” Tot voor kort liepen de contacten via alle 35 Alfa-kantoren in Nederland. Door de internationale diensten te concentreren in drie vestigingen, die in Nijkerk, Amersfoort en Aalsmeer, verwacht Alfa de wereldwijde groei een extra zet in de rug te kunnen geven.

Matthijs van Dorssen werkt inmiddels bijna zestien jaar voor Alfa. In de vestigingen Amersfoort en Nijkerk is hij momenteel senior belastingadviseur, een functie die hij vooralsnog blijft combineren met die van directeur internationale dienstverlening.

Fou-Khan Tsang

Fou-Khan Tsang

Voorzitter Raad van Bestuur

| ftsang@alfa.nl


Meer over Fou-Khan