Banner

Informatie ondersteuning vanuit de gemeente tijdens corona

07-04-2020 | Door:  Rolf van der Steeg

Gemeente Amersfoort heeft op de website een ondernemersdesk corona geopend. Op deze website vindt je alle informatie over inkomensondersteuning en aanvragen. 

De gemeente voert namens de Rijksoverheid de Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers (Tozo) uit. De regeling bestaat uit twee delen:
1. Een inkomensondersteuning voor 3 maanden tot 1 juni 2020. Dit is een aanvulling op het huidige inkomen tot aan het sociaal minimum. Dit geld hoeft niet te worden terugbetaald.
2. Een lening voor bedrijfskapitaal tot maximaal € 10.157, - met een rente van 2%. De maximale looptijd van de lening is drie jaar. Tot januari 2021 hoeft niet te worden afgelost. De gemeente toetst – in tegenstelling tot bij het Besluit bijstand zelfstandigen – niet de levensvatbaarheid van het bedrijf, het inkomen van eventuele huisgenoten of uw vermogen.

Maar wat kan je doen als je de lokale belastingen hebt liggen die je niet kan betalen?
1. Een ondernemer of zzp'er die om uitstel vraagt krijgt standaard uitstel van betalen tot en met uiterlijk 31 augustus 2020.
2. Betaalt de aanvrager de belastingaanslag in termijnen via automatische incasso, dan stopt dit proces ook. Na 31 augustus verlengt het incassoschema met de niet geïncasseerde termijnen.
3.Geplande belastingaanslagen 2020 voor de precariobelasting, reclamebelasting en toeristenbelasting stuurt GBLT pas in september 2020.

Lees meer: https://www.amersfoort.nl/bericht/ondernemers-en-zzp-ers.htm

 

 

 

Rolf  van der Steeg

Rolf van der Steeg

Relatiemanager

088 2533503 | rvdsteeg@alfa.nl


Meer over Rolf