Banner

Wegens groot succes verlengd: de SDE+-regeling

28 november 2019 | Door:  René Grootscholten

In augustus kondigden we de laatste openstelling aan voor de SDE+-regeling. Zoals bekend krijgt die subsidieregeling in 2020 een opvolger, de SDE++. Maar van minister Wiebes krijg je toch nog een allerlaatste kans. Er is nog een potje met geld opgedoken dat komend voorjaar verdeeld gaat worden onder projecten, gericht op hernieuwbare energie. Die extra SDE+-ronde is met name interessant voor ondernemers die geld willen terugzien van hun investering in zonnepanelen. Verwacht wordt dat die niet langer meer onder de SDE++-regeling worden vergoed.

Het ‘goede nieuws’ is te danken aan de huidige ronde, die op 14 november sloot. Zoals het er nu naar uitziet, blijft er geld over van het beschikbare bedrag. Ja, voor de verandering blijft er nu eens geld over van een subsidieregeling. De reden: niet alle ingediende projecten worden gehonoreerd. Dat heeft verschillende oorzaken. Voor een aantal projecten heeft de netbeheerder een negatieve transportindicatie afgegeven. Andere aanvragen lopen spaak op de stikstofproblematiek.

Projecten in zonne-energie

Daarom verlengt minister Wiebes de SDE+-regeling voor hernieuwbare energie met nog één ronde, maakt hij eind november bekend. De extra openstelling is met name interessant als je nog overheidsgeld terug wilt zien van je investering in projecten met zonne-energie. Zeker is het nog niet, maar de verwachting is dat energie opwekken met behulp van de zon niet langer meer subsidiabel is, als de SDE++-regeling start.

Om een lang verhaal kort te maken:

Neem dan meteen contact op met Alfa, als je nog kans wilt maken op subsidie voor investering in zonne-energie. Wij adviseren je graag en maken ook alle formaliteiten voor je in orde!

René Grootscholten

René Grootscholten

Senior bedrijfskundig adviseur

088 2532475 | rgrootscholten@alfa.nl


Meer over René