Banner

Wat is de verwachte liquiditeit in de melkveehouderij?

20 mei 2020 | Door:  Hans de Bie

De zuivelmarkt is volop in beweging. Analisten zien de prijs zakken en ondertussen zijn er ook kleine oplevingen in de prijs van zuivelproducten. Dit vertaalt zich momenteel in dalende melkprijzen. Dit zal vervolgens effect hebben op de liquiditeit van individuele melkveebedrijven en dat vraagt om goed liquiditeitsmanagement. Inzicht is het halve werk!

Liquiditeitsprognose

Bij het opstellen van een liquiditeitsprognose voor jouw melkveebedrijf zijn er de volgende aandachtspunten voor de komende periode:

Dit vraagt maatwerk op bedrijfsniveau waardoor er geen algemene richtprijzen kunnen worden gegeven. Maak dus een juiste vertaalslag naar jouw individuele situatie.

Vooruit kijken

Het is van belang om niet alleen de korte termijn in beeld te brengen maar ook verder vooruit te kijken. Daarbij de volgende tips:

Ondersteuning

Voor het inzichtelijk maken van zowel liquiditeit als rentabiliteit kunnen onze melkveespecialisten directe ondersteuning bieden met specifieke begrotingsprogramma’s. Hiermee kunnen de prognoses goed worden getoetst aan de historische prestaties van het bedrijf waardoor maatwerk wordt geleverd.

Wil je zelf aan de slag met een liquiditeitsprognose? Dan hebben we een model beschikbaar wat je op kunt vragen bij het dichtstbijzijnde kantoor van Alfa.

Met het model breng je per maand het liquiditeitsverloop in beeld en de ruimte die je hebt op de rekening courant.

Voorbeeld ingevuld model:

Wil je meer weten over de liquiditeit in de melkveehouderij? Zie liquiditeit melkveehouderij. Voor onze uitgebreide dienstverlening in de melkveehouderij ga naar Alfa Melkveehouderij

Hans de Bie

Hans de Bie

Marktmanager Food & Agri

088 253 1015 | hdebie@alfa.nl


Meer over Hans