Banner

Vraag de voorschotbetaling op je bedrijfstoeslag aan, en ontvang alvast 300 euro per betalingsrecht

1 juni 2021 | Door:  Jeroen van den Hengel

Onlangs heb je, of je adviseur, de Gecombineerde opgave ingediend. Waarschijnlijk is daarbij de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd. In verband met de coronacrisis kun je dit jaar opnieuw vervroegd een voorschot op je bedrijfstoeslag ontvangen. Alfa kan de voorschotbetaling nu voor jou aanvragen.

Voorschotbetaling in juli

Normaal gesproken worden de betalingsrechten pas vanaf 1 december uitbetaald. Net als vorig jaar is een uitzondering gecreëerd die vervroegde betaling mogelijk maakt. Met deze uitzondering wordt tegemoet gekomen aan mogelijke liquiditeitsproblemen bij landbouwers door de coronacrisis. In juli kun je al een voorschotbetaling ontvangen van 300 euro per betalingsrecht waarvoor je subsidiabele grond hebt. Aanvragen kan van 8 juni tot en met 30 juni.

Voorwaarden

Om het voorschot te krijgen, moet je:

In de aanvraag verklaar je dat het door de voorschotbetaling genoten rentevoordeel en eventueel andere de-minimissteun binnen het maximale steunbedrag van 20.000 euro blijft.

Advies om voorschot aan te vragen

Met deze voorschotregeling worden ondernemers ondersteund tijdens de coronacrisis. Wij adviseren je om deze mogelijkheid van een vroege uitbetaling niet onbenut te laten. De adviseur van Alfa kan eenvoudig de voorschotbetaling voor je aanvragen. Laat het ons gerust weten, we helpen je graag verder.

Jeroen van den Hengel

Jeroen van den Hengel

Bedrijfskundig adviseur

088 2531018 | jvdhengel@alfa.nl


Meer over Jeroen