Banner

Vind je ideale koper op nieuw Alfa-platform voor matchmaking

5 februari 2019 | Door:  Christiaan Buis

Zo transparant als de huizenmarkt is, zo ondoorzichtig is de markt voor bedrijven. Veel te koop staande bedrijven zijn onzichtbaar. Slechts een klein deel van het aanbod is openbaar. Denk hierbij aan platformen zoals bedrijventekoop.nl. Het gros wordt achter de schermen uit eerste hand verhandeld. Om het kopers én verkopers iets makkelijker te maken, lanceert Alfa daarom een eigen platform voor matchmaking.

Dat platform is bedoeld om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Het is een initiatief van Consultants, dat onder meer actief is met het onderdeel Alfa Fusies en Overnames. Matches ontstaan doordat te koop staande bedrijven zich aanmelden voor het platform. Vervolgens kijkt Alfa of er kopers in de markt zijn die interesse zouden kunnen hebben. Dat doen we niet alleen binnen ons eigen netwerk van kantoren.

Alfa heeft uitgebreid contact met de SRA (de overkoepelende organisatie van accountantskantoren) en collegakantoren die ook actief zijn in overnames. Ook staan we in verbinding met platformen zoals Brookz, Dealsuite en The Funding Network. Dit zijn kanalen die uitsluitend inzichtelijk zijn voor banken en overnameadviseurs. En mocht je bedrijf interessant zijn voor de buitenlandse markt: vergeet niet dat we ook aangesloten zijn op DFK een daardoor over de grenzen kunnen kijken.

Waarom matchmaking via Alfa?

Bedrijven met verkoopintenties doen dat graag anoniem. Je wilt immers niet dat ‘iedereen’ op de hoogte is van je plannen. Tegelijkertijd heb je er als verkopende partij baat bij dat je in een zo groot mogelijke vijver van overnamekandidaten vist. Deelname aan het matchmakingplatform van Alfa gebeurt op volstrekt anonieme basis. Die vertrouwelijkheid is 100% gewaarborgd. Je boort echter wel een veel grotere doelgroep aan, met daarmee de kans op een hogere verkoopprijs of betere verkoopvoorwaarden.

Hoe geef ik mijn bedrijf op?

Wil je je bedrijf in de verkoop zetten? Of ben je misschien op zoek naar een bedrijf om over te nemen? Stuur dan een e-mail naar matchmaking@alfa.nl. Het team van Alfa Consultants pakt dan je vraag meteen op. Vervolgens neemt een van onze consultants contact met je op voor een nadere – anonieme – omschrijving van je profiel. Heb je liever direct een consultant aan de lijn om even te sparren? Neem dan contact op met Christiaan Buis, juridisch adviseur en projectleider van Alfa Consultants: 088 253 1434.

Ook voor niet-klanten

Daarvoor hoef je trouwens niet eens klant te zijn van Alfa. Ons platform staat ook open voor niet-klanten en omvat alle sectoren, behalve de agrarische sector. Kosten zijn er in eerste instantie niet aan verbonden. Je bent ook niet verplicht om het daarop volgende overnameproces via Alfa Fusies en Overnames te laten verlopen. Al heb je met de overnamespecialisten van Alfa uiteraard wél een partner aan je kant die je behoedzaam door het hele proces heen loodst. Succes met je (ver)koopplannen!

Christiaan Buis

Christiaan Buis

Juridisch Adviseur

088 2533202 | cbuis@alfa.nl


Meer over Christiaan