Banner

Vijfde aanvraagperiode NOW start binnenkort

29 april 2021 | Door:  Edwin Timmermans

Ondanks dat vanaf 28 april 2021 de nodige versoepelingen met betrekking tot de Lock down op stapel staan, is het zeker niet zo dat ondernemend Nederland vanaf dat moment geen ondersteuning meer nodig heeft. Op 6 mei 2021 start daarom voor de vijfde keer een tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW 5) waarmee deze keer een gedeeltelijke compensatie van de loonkosten is aan te vragen over de periode 1 april 2021 en 30 juni 2021. 

Je kunt NOW 5 aanvragen als, in een periode van drie aaneengesloten maanden tussen 1 april 2021 en 31 augustus 2021, het gemiddelde omzetverlies ten minste 20% bedraagt ten opzichte van de gemiddelde omzet over 3 maanden in 2019. Over welke periode met omzetverlies jij exact NOW 5 kunt ontvangen is afhankelijk van de vraag of je voor de vierde periode ook al NOW (NOW 4) hebt aangevraagd. 
 
Heb je ook NOW 4 aangevraagd, dan moet de omzetverlies periode voor de NOW 5 op die periode aansluiten. Heb je geen NOW 4 aangevraagd, dan kun je kiezen of je de periode met omzetverlies laat starten op 1 april 2021, 1 mei 2021 of 1 juni 2021. Deze periode kun je later niet meer wijzigen. De aanvraag voor NOW 5 kan bij het UWV worden ingediend tot en met 30 juni 2021.
 

Welke voorwaarden gelden deze keer?

De voorwaarden zijn ten opzichte van NOW 4 verder niet gewijzigd:
 

Welke verplichtingen gelden deze keer?

Ook de verplichtingen zijn ten opzichte van NOW 4 niet gewijzigd:
 

Wat kunnen wij voor je doen?

Als wij al eerder NOW voor je hebben aangevraagd, dan zullen wij je op korte termijn, via telefoon of mail, benaderen om te bespreken of we ook NOW 5 voor je moeten aanvragen. Maar het is natuurlijk ook best mogelijk dat je eerder zelf een NOW aanvraag hebt gedaan maar nu alsnog hulp bij de aanvraag wilt, of dat je misschien helemaal nog geen NOW hebt aangevraagd, maar nu door liquiditeitsproblemen wel een aanvraag wilt gaan doen voor de NOW 5. 
 
Of wellicht heb je vragen over de voorwaarden die gelden voor de NOW 5 die in deze algemene nieuwsbrief niet beantwoord worden, of is het maar de vraag of gebruik van de NOW 5 je wel genoeg gaat helpen en dat je nu toch moet gaan nadenken over reorganisatie en ontslag?
 
Neem gerust contact op met een van onze personeelsadviseurs, wij denken graag met je mee!
Edwin Timmermans

Edwin Timmermans

Senior Personeelsadviseur

088 2532518 | etimmermans@alfa.nl


Meer over Edwin