Banner

VIA machtiging voor aangifte 2018 werkt in je voordeel

20 februari 2019 | Door:  Sabine Rozeboom

Alfa heeft op 12 februari voor al haar klanten de VIA machtiging 2018 bij de Belastingdienst aangevraagd. In dit artikel leggen wij kort uit wat de VIA machtiging is, wat wij met deze machtiging doen en hoe je de machtiging kunt activeren.

Wat is de VIA machtiging 2018 

De VIA machtiging is kort gezegd een machtiging waarmee Alfa gebruik kan maken van je vooraf ingevulde aangifte 2018. Hierin staan verschillende gegevens die wij gebruiken bij het opstellen van jouw aangifte inkomstenbelasting 2018. Als wij gebruik maken van je VIA ben je in een later stadium minder tijd kwijt met het verzamelen en aanleveren van de juiste informatie.  De VIA machtiging levert dus een win-win situatie op. 

Wat doen wij met de VIA machtiging 2018 

De VIA is voor ons een hulpmiddel bij het opstellen van je aangifte inkomstenbelasting 2018. Wij gebruiken de gegevens van de VIA om te controleren of we alle stukken voor de aangifte ontvangen hebben en om te controleren of de aangifte volledig is ingevuld. Hiermee verkleinen wij de kans dat de Belastingdienst achteraf vragen over de aangifte stelt of dat de Belastingdienst achteraf je aangifte corrigeert. 

Hoe activeer ik de VIA machtiging 2018 

De VIA machtiging hebben wij bij de Belastingdienst aangevraagd. De Belastingdienst stuurt je vervolgens een brief met het formulier “Registratie machtiging intermediair goedkeuren”. In deze brief geeft de Belastingdienst algemene informatie over de VIA machtiging en wordt uitgelegd hoe de machtiging geactiveerd kan worden.  


De VIA machtiging kun je zelf activeren door op onderstaande knop te klikken en de instructies te volgen. 

Activeren VIA machtiging

Let op een tijdige activatie! 

Het kan even duren voordat je de brief ontvangt van de Belastingdienst. Zodra je de brief hebt ontvangen vragen wij je deze direct te activeren via www.alfa.nl/via, te versturen of af te geven bij een Alfa vestiging, zodat de machtiging binnen de door de Belastingdienst gestelde termijn geactiveerd is.  

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met jouw adviseur. Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

Sabine Rozeboom

Sabine Rozeboom

Fiscaal adviseur

088 2531663 | srozeboom@alfa.nl


Meer over Sabine