Banner

TOGS ook op basis van geregistreerde nevenactiviteit

29 april 2020 | Door:  Jelmer Beckmann

Ondernemers kunnen vanaf 29 april 2020, ook op basis van de in het Handelsregister geregistreerde nevenactiviteit, aanspraak maken op de regeling ‘Tegemoetkoming Ondernemers Getroffen Sectoren COVID-19 (TOGS)’. Inmiddels heeft de Nederlandse overheid meer dan een kwart van het Nederlandse bedrijfsleven de belastingvrije gift van 4.000 euro gegeven.

De uitbreiding betreft ondernemers die geen aanspraak kunnen maken op de TOGS-regeling met hun geregistreerde hoofdactiviteit, terwijl dit wel het geval zou zijn op basis van hun geregistreerde nevenactiviteit. Dit is het resultaat van de meldingen die vanuit ondernemers bij RVO zijn gedaan. Er is gebleken dat de geregistreerde nevenactiviteit soms beter aansluit op de daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten. Een belangrijke vereiste is wel dat de ondernemer uitsluitend op basis van de geregistreerde nevenactiviteit voldoet aan de minimumvereisten qua omzetverlies en de vaste lasten (beiden 4.000 euro).

Meer informatie over de TOGS-regeling, de voorwaarden en het aanvraagproces is te lezen in het eerder gepubliceerde artikel over de TOGS-regeling.

Jelmer Beckmann

Jelmer Beckmann

Fiscaal adviseur

088 2532793 | jbeckmann@alfa.nl


Meer over Jelmer