Banner

Subsidiepot asbest 2018 verhoogd tot 17,5 miljoen euro

12 april 2018 | Door:  Chris Boers

Er is goed nieuws voor iedereen die nog asbest op het dak heeft en wacht op subsidie. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat verhoogt het budget voor de regeling om gesubsidieerd asbest te verwijderen. Dit jaar is er 17,5 miljoen euro beschikbaar.

De reden voor die verhoging is dat het oorspronkelijke budget voor 2018 rond deze tijd al op is. Er is de overheid echter veel aan gelegen om Nederland asbestvrij te maken. Al twee jaar is de belangstelling om gebruik te maken van de regeling fors. Van 7.700 aanvragen in 2016 steeg het aantal belangstellenden vorig jaar naar 8.000. In totaal trok het rijk in 2017 € 26,2 miljoen uit voor sanering. Voor dat bedrag is maar liefst 5,8 miljoen vierkante meter aan asbestdaken verwijderd. In voetbalvelden gerekend: 1160 Kuipen of Arena’s vol.

Binnen zes maanden

De regeling is bedoeld voor particulieren, (agrarische) ondernemingen, non-profitorganisaties en overheden. Belangrijk om in de gaten te houden is nog steeds dat je de subsidie moet aanvragen binnen zes maanden nadat het asbest is weggehaald. Je kunt rekenen op € 4,50 per vierkante meter. Het maximale bedrag is € 25.000 per adres. Alleen dakbeschot en andere asbesthoudende toepassingen zijn uitgezonderd van de regeling.

Kan Alfa het voor je regelen?

Heb je interesse? Neem dan contact op met je contactpersoon bij Alfa of met een vestiging bij jou in de buurt. Dan kunnen we de aanvraag meteen voor je in orde maken. Ook dat doen we met alle plezier!
Lees meer over onze subsidieadvies dienst of bekijk het recente nieuws over subsidies.

 

Chris Boers

Chris Boers

Bedrijfskundig adviseur

088 2532450 | cboers@alfa.nl


Meer over Chris