Banner

Subsidie voor aanleg groene daken in de gemeente Nijkerk

13 december 2019 | Door:  Mike van der Wekken

Subsidie voor aanleg groene daken in de gemeente Nijkerk

De gemeente Nijkerk heeft samen met Waterschap Vallei en Veluwe een subsidie opengesteld voor groene daken. Groene daken zijn duurzaam voor het milieu, ze zorgen voor de opvang van regenwater en geven verkoeling aan de stad. Daarnaast zorgen groene daken voor een isolerende werking.

Voorwaarden

Deze subsidie is beschikbaar voor particulieren en bedrijven waarvan het pand in de gemeente Nijkerk staat en voor minimaal 5 m2 aan groen dak wordt gerealiseerd. De bijdrage vanuit de gemeente bedraagt €40 per vierkante meter met een maximale bijdrage van €10.000. 

Om in aanmerking te komen voor deze subsidie is het ook van belang dat de subsidieaanvraag is goedgekeurd, voordat de aanleg van het groene dak plaatsvindt. Deze subsidieaanvraag kan via de website van de gemeente Nijkerk worden gedaan. Na aanvraag van de subsidie krijgt u binnen zes weken een reactie van de gemeente. Is de aanvraag goedgekeurd dan moet de aanleg van het groene dak binnen zes maanden worden gedaan. Meer informatie en de specifieke regels zijn op de website van de gemeente Nijkerk te vinden: https://www.nijkerk.eu/inwoners/subsidie-voor-groene-daken_43665/

Zonnepanelen

Mocht je naast het leggen van een groen dak ook zonnepanelen plaatsen, dan is het goed om contact met ons op te nemen. Als particuliere zonnepaneelhouder heb je de mogelijkheid om de betaalde btw terug te krijgen en voor ondernemers zijn nog andere fiscale mogelijkheden. Wij kunnen je begeleiden bij de aanvraag en aangifte bij de Belastingdienst.

Vragen?

Heeft u vragen, neem dan contact op met Alfa. Wij helpen u graag verder.

Mike van der Wekken

Mike van der Wekken

Fiscaal adviseur

088 2533240 | mvdwekken@alfa.nl


Meer over Mike