Banner

Subsidie om medewerkers duurzaam in te zetten

7 juni 2018 | Door:  Jorian Blom

Bij duurzaamheid gaat het vaak over zaken als milieu, energie, uitstoot of over technieken die een bijdrage kunnen leveren aan een groenere toekomst. Duurzaamheid gaat echter ook over de inzetbaarheid van uw medewerkers. Mensen zullen in de toekomst steeds langer doorwerken en de gemiddelde leeftijd op de werkvloer stijgt. Tegelijkertijd vragen economische en technologische ontwikkelingen om wendbaarheid van organisaties.

Bedrijven en organisaties die werk maken van de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van hun medewerkers plukken daar niet alleen nu, maar ook later de vruchten van. Werkgevers en werknemers die ervoor zorgen dat ze fit blijven voor het steeds sneller veranderende werk, zijn daarom op weg naar duurzame inzetbaarheid. Om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het langdurig gezond, gemotiveerd, competent en productief aan het werk houden van medewerkers, stelt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid weer geld beschikbaar. Met dit geld, afkomstig uit het Europees Sociaal Fonds (ESF), kunnen bedrijven gesubsidieerd advies inwinnen op het gebied van duurzame inzetbaarheid.

Thema's en activiteiten

Thema’s en activiteiten die in aanmerking komen voor subsidie zijn:

Een project  heeft tot doel de bevordering van duurzame inzetbaarheid van werkenden door:

De bijdrage voor de subsidiabele activiteiten is 50 procent, met een maximum van € 12.500 per aanvrager. Er dient minimaal € 12.000 aan subsidiabele kosten te worden gerealiseerd. Voor de berekening van de subsidie wordt het uurtarief van de ingehuurde adviseur bepaald op maximaal € 100 (exclusief btw). De ingehuurde adviseur moet daarnaast twee referenties,  afkomstig van twee verschillende opdrachtgevers, kunnen overleggen of in dienst zijn van het O&O-fonds.

Het eerste aanvraagtijdvak van 2018 is geopend van 25 juni 2018 uur tot en met 29 juni 2018. Later in het jaar en begin 2019 worden nog twee tijdvakken opengesteld. De subsidieadviseurs van Alfa Consultants bespreken graag de mogelijkheden van deze regeling met je. Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

​Lees al het nieuws op het gebied van subsidies.

Jorian Blom

Jorian Blom

Adviseur


Meer over Jorian