Banner

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

11 november 2020 | Door:  Gerrit Pullen

Deze subsidieregeling is voor energiebesparende isolatiemaatregelen voor eigenaar én bewoner. De woning dient dus eigendom én hoofdverblijf te zijn. De subsidiebedragen zijn tijdelijk verhoogd van 1 juni 2020 tot en met 31 december 2020. De investering moet uitgevoerd en betaald zijn ná 1 juni 2020. De tijdelijke verhoging is een verhoging van 10% tot ongeveer 30% van de investeringskosten.

Isolatiemaatregelen

Er dienen minimaal 2 isolatiemaatregelen (spouw, dak, gevel, vloer of glas) plaatsgevonden te hebben.  Ook na 2020 is er subsidie beschikbaar voor isolatie. Dan wordt de regeling Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) uitgebreid met isolatie. Naast deze regeling voor isolatiemaatregelen is er ook subsidie mogelijk voor aanvullende maatregelen; een zeer energiezuinig pakket en/of een maatwerk adviesrapport.

Er zijn minimale isolatiewaarden van toepassing op de verschillende isolatiemaatregelen en er zijn minimale oppervlakte-eisen per woningtype. Dit betekent bijvoorbeeld dat een spouwmuur minimaal de isolatiewaarde (rd-waarde 1,1 m² K/W) moet hebben en dat voor een vrijstaande woning minimaal 50 m² spouwmuur van toepassing is.

10.000 euro subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH)

Op de site van RVO is een rekentool beschikbaar waarmee de subsidie berekend kan worden.

Er is in 2020 in totaal 84 miljoen euro beschikbaar waarvan op 1 november nog 50 miljoen beschikbaar was. Per woning is maximaal 10.000 euro subsidie te ontvangen.

De subsidie is aan te vragen via het eloket van RVO door in te loggen met DigiD.

Bij de subsidieaanvraag moet je de volgende documenten meesturen:

Extra tegemoetkoming in Friesland

Zolang er budget is, stelt de provincie Friesland tot 31 december 2022 extra subsidie beschikbaar als 1/3 deel van de subsidiewaarde van RVO. Als je bijvoorbeeld 1500 euro aan subsidie van RVO ontvangt dan voegt provincie Friesland er 500 euro aan toe.

Aanvraag SEEH verzorgen

Alfa kan de aanvraag voor jou verzorgen via een machtiging intermediair subsidies. Heb je vragen over de regeling of wil je de aanvraag door Alfa laten verzorgen? Neem dan contact op met het dichtstbijzijnde kantoor van Alfa.

Gerrit Pullen

Gerrit Pullen

Bedrijfskundig adviseur

088 2533075 | gpullen@alfa.nl


Meer over Gerrit