Banner

Stephan de Groot in de race voor de award Overnameadviseur van het jaar 2021

22 november 2021 | Door:  Marina de Wit

Van de 31 adviseurs die genomineerd waren voor de award Overnameadviseur van het Jaar 2021 zijn nu nog 5 kandidaten in de race. Een daarvan is Stephan de Groot: overnameadviseur bij Alfa Consultants én net kersverse vader geworden. 

Op 8 december vindt het Fusie & Overname Jaarcongres 2021 plaats in hotel Houten, waar ook de F&O Awards 2021 uitgereikt worden. Vanaf vandaag kun je weer je stem op Stephan uitbrengen! Stephan is zelf licht verbaasd over de nominatie en trots dat hij al zoveel stemmen heeft gekregen en door is naar de tweede ronde. “Pas anderhalf jaar geleden maakte ik de volledige overstap naar Alfa Consultants om mij volledig op overnametrajecten te richten, die ik natuurlijk niet alleen doe, maar met het hele team”, begint Stephan bescheiden. “Het voelt als een hele eer om genomineerd te zijn. Hieruit blijkt dat wij als Alfa Consultants goed zichtbaar zijn in de markt. Stephan is trots op de consultantspraktijk die in tien jaar uitgegroeid is tot een serieuze speler in de overnamemarkt.”Het is dubbel feest overigens bij Stephan de Groot. Hij is genomineerd voor Overnameadviseur van het Jaar en is deze week ook nog eens vader geworden van dochter Emily.

Aansprekende trajecten

Stephan is betrokken geweest bij hele mooie transacties. “De opdrachten komen zowel vanuit het Alfa netwerk als van externe partijen in de markt. Klanten vinden het prettig dat Alfa opereert als one-stop shop: binnen Alfa kunnen we een overnametraject van A tot Z volledig ontzorgen. We begeleiden de klant in een overnametraject naast de waardebepaling en onderhandelingen zoals op fiscaal en juridisch vlak.” Alfa Consultants adviseert MKB bedrijven die actief zijn in verschillende branches en sectoren. Zo heeft Stephan als partijadviseur van de verkopende partij opgetreden bij de overname van Kinderopvang Snoopy door Floreokids, de overname van producent van voedingssupplementen Bio-Cure door Auxilium Capital, de participatie van detacheerder Agium in ANG Public Finance en de overname van Rodenburg ICT door IT-onderneming Promax.

Uitdagend

Stephan heeft ook als projectleider opgetreden bij het boekenonderzoek in het kader van de overname van maakbedrijf Bies door Verenigd Ondernemers Fonds en hij heeft de aankoop begeleid van uitzendorganisatie T&S door Solutions. “Dit zijn alleen voorbeelden van een aantal aansprekende trajecten die de media hebben gehaald. Tel daarbij nog de diverse waardebepalingen, medewerkersparticipaties en overnames bij op. Al met al een uitdagend jaar waarin de overnamemarkt volop in beweging is geweest, dat geeft vleugels!” zo vat Stephan samen.  

Low profile

Waarom Stephan zo graag voor het landelijke corporate finance team bij Alfa werkt, heeft niet alleen met het ambitieuze groeiende team te maken, maar vooral met de uitdagende klanten en trajecten. Stephan vervolgt: “Ik ontmoet inspirerende ondernemers. Zij delen met jou hun aan-of verkoopplannen en dat voelt als vertrouwen. Je hebt toch vaak een grote verantwoordelijkheid voor de toekomst van een van de meest belangrijke elementen in het leven van een ondernemer, namelijk zijn of haar onderneming.” Wat Stephan een professional maakt, kreeg hij recent van een klant te horen. “Ondanks mijn nog relatief jonge leeftijd heb ik al veel ervaring opgedaan in vaak ingewikkelde trajecten van verschillende omvang. De combinatie van heel professioneel te werk gaan en in zijn voor een grapje, zorgt dat ik in staat ben om ook op persoonlijk niveau een goede band op te bouwen met de klant.” Omdat Stephan ook tien jaar ervaring heeft in de accountancy snapt hij hierdoor het proces van cijfers en kan hij feilloos de uitkomsten van besprekingen vertalen naar de persoonlijke belangen voor zijn opdrachtgever. Daarom voldoet hij zeker aan een van de beoordelingscriteria, namelijk inhoudelijke deskundigheid.

Update: de stembussen zijn gesloten. Hou ons nieuws in de gaten om te zien of Stephan deze prijs gewonnen heeft!

Wil je meer weten over de trajecten die Alfa Consultants heeft begeleid of ben je benieuwd wat Alfa Consultants kan betekenen in jouw overnameplannen? Neem dan contact op met Stephan via sdegroot@alfa.nl of 088-2531125.

Marina de Wit

Marina de Wit

Directiesecretaresse

088 2531149 | Directiesecretaresse


Meer over Marina