Banner

Randvoorwaarden in voergeldcontracten maken het verschil

12 september 2018 | Door:  Eric Beindorff

Op dit moment is er nauwelijks sprake van leegstand in de vleeskalverhouderij. Binnen één tot twee weken na afleveren staan de stallen weer vol. Bij het onderhandelen over een nieuw contract ligt de focus op de hoogte van het voergeld en lijkt leegstand nauwelijks aandacht te krijgen.

Afzet kalfsvlees

Feit is dat de consumptie van kalfsvlees in Europa jaarlijks met 1 tot 2,5 procent per jaar afneemt. Regelmatig komen er berichten in de pers dat een niet EU-land zijn grenzen heeft geopend voor ons kalfsvlees. Dat zijn mooie resultaten. Echter, de export naar deze zogeheten derde landen is niet genoeg om de jaarlijkse afzetdaling van kalfsvlees in Europa op te vangen.

Daarbij komt nog dat de in de laatste jaren het aantal vleeskalverplaatsen in Nederland behoorlijk toeneemt. Bestaande bedrijven groeien door en er komen ook geheel nieuwe vleeskalverbedrijven bij.

Aandacht voor leegstand

Uit bovenstaande feiten kan de conclusie worden getrokken dat leegstand van bedrijven op korte of langere termijn weer aan de orde zal zijn. Dit is namelijk het sturingselement van integraties in het aanbod van kalfsvlees en daarmee de opbrengstprijs van kalfsvlees.

Bij contractverlenging is het dus zeer belangrijk om de randvoorwaarden van het contract goed te beoordelen en vast te leggen. Belangrijke randvoorwaarden:

Bij Alfa accountants en adviseurs is de kennis aanwezig over voergeldcontracten en de randvoorwaarden en mogelijkheden. Informeer daarom vóór het afsluiten van een voergeldcontract bij uw klantbeheerder naar de mogelijkheden van nieuwe contracten. Zie ook complete dienstverlening voor de vleeskalverhouderij .

Met meer dan 30 vestigingen is Alfa overal dichtbij.

 

Eric Beindorff

Eric Beindorff

Klantbeheerder

088 2531754 | ebeindorff@alfa.nl


Meer over Eric