Banner

Podcast Elise in MVO-land: ‘Wij stimuleren duurzaam ondernemerschap’

13 oktober 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Toekomstbestendig ondernemerschap en de rol die accountants daarin kunnen spelen. Dat is de rode lijn in de podcast van Elise Vonk, die dit keer het gesprek aan gaat met Fou-Khan Tsang, de voorzitter van de raad van bestuur bij Alfa. Lang voordat de CSRD zich aankondigde, zette Fou-Khan zich al in voor het verduurzamen van onze organisatie, de beroepsgroep en klanten. Daarnaast zijn wij sinds 1999 eigendom van alle medewerkers, van de koffie-dame tot aan de CEO. Het gevolg hiervan is nog meer onderlinge verbondenheid, lange termijn denken en groei op meerdere fronten.

Luister naar de podcast

Drie take-aways

In deze podcast hoor je het verhaal van het verduurzamingsavontuur bij Alfa. Fou-Khan praat erover met veel bezieling. Deze drie tips delen we graag met jou:

  1. Doe liever zuiniger aan dan dat je gaat investeren in de nieuwste duurzame ontwikkelingen. Ga intern kritisch kijken hoe je dingen beter en slimmer kunt doen dan dat je het nu doet.
  2. Breng naast je CO2 footprint in kaart wat je allemaal nog meer doet aan duurzaamheid. Schrijf het op en laat het controleren door een accountant. Vertel het vervolgens ook aan je bankier als je bijvoorbeeld een lening nodig hebt. Dat kan je een betere en scherpere offerte opleveren.
  3. Laat je accountant de aanbieding van de offerte voor zonnepanelen, LED verlichting, duurzame accu’s etc doorrekenen. Onderaan de offerte staat een berekening, maar die is vaak gericht op gemiddelden, of op algemeenheden. Een goede accountant kan het specifiek voor jouw bedrijf berekenen en je een realistischer beeld geven.

Meer informatie

Over Elise Vonk 

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in duurzaamheid en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. In september 2021 kwam het boek 'Impactvol ondernemen in de praktijk' uit, waarvan ze co-auteur is. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de podcast 'Elise in MVO-land' voor & door ondernemers met duurzame ambities. In de podcast serie deelt ze verhalen van krachtige, maar minder bekende ondernemers, die bezig zijn met hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke waardecreatie. Deze ondernemers verdienen een podium. Tegelijkertijd zetten ze anderen met hun verhaal aan tot duurzaam denken en actie. De uitgangspunten voor de podcast zijn: informatief (probleem, oplossing, succes), persoonlijk en luchtig. Elise interviewt elke twee weken een ondernemer die in de schijnwerpers mag staan. 

De podcast van Elise Vonk wordt ondersteund door Alfa Accountants en Adviseurs.  

Luister naar eerder verschenen podcasts van Elise in MVO-land. 

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek