Banner

Podcast Elise in MVO-land: ‘In gesprek met Mama Gaia’

18 november 2022 | Door:  Annemiek Pelle

Tjitske Reukers – Pijls is General Manager bij de ‘impact hub’ Oceans te Haarlem, waarin het restaurant Mama Gaia gevestigd is. Gasten kunnen daar flexwerken, ontspannen, vooruitstrevende ideeën ontwikkelen en lekker eten. Tot zover niets nieuws. Totdat Tjitske vertelt over hun unieke concept en hun duurzame bedrijfsvoering. Het idee is om heerlijke, Aziatische gerechten te presenteren, die ‘toevallig’ volledig plantaardig zijn. Een strategie om gasten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met het eten van de toekomst. Want de missie van het bedrijf is om te inspireren en om een beweging op gang te brengen voor positieve verandering.

Luister naar de podcast

Drie take-aways

Ook als je geen restaurant hebt, dan heeft Tjitske bruikbare tips voor ondernemers. Luister maar:

  1. Als je staat voor duurzaamheid, dan moet je verhaal kloppen. Van eten tot leveranciers, van toiletpapier tot schoonmaak en van to-go verpakking tot interieur. Kies partners die jouw waarden delen. Dat werkt plezierig en makkelijk.
  2. Als je een duurzaam aanbod hebt, zoals de plant-based gerechten bij Mama Gaia, kun je er bewust voor kiezen om het niet om duurzaamheid te laten draaien. Door het verhaal te veranderen, kan het drempelverlagend werken zodat klanten er toch voor gaan kiezen.
  3. Goed weten is goed kiezen; laat je goed informeren door experts. Zij hebben kennis en ervaring, kennen de markt en weten welke trends & ontwikkelingen er zijn. Vervolgens is het natuurlijk wel belangrijk om je eigen gevoel te volgen en keuzes te maken die bij jou en je bedrijf passen.

Meer informatie

Over Elise Vonk 

Elise Vonk werkt bijna 20 jaar in duurzaamheid en is naast ondernemer en technisch bedrijfskundige ook MVO-communicatie expert. In september 2021 kwam het boek 'Impactvol ondernemen in de praktijk' uit, waarvan ze co-auteur is. Daarnaast is ze initiatiefnemer van de podcast 'Elise in MVO-land' voor & door ondernemers met duurzame ambities. In de podcast serie deelt ze verhalen van krachtige, maar minder bekende ondernemers, die bezig zijn met hun duurzame ontwikkeling en maatschappelijke waardecreatie. Deze ondernemers verdienen een podium. Tegelijkertijd zetten ze anderen met hun verhaal aan tot duurzaam denken en actie. De uitgangspunten voor de podcast zijn: informatief (probleem, oplossing, succes), persoonlijk en luchtig. Elise interviewt elke twee weken een ondernemer die in de schijnwerpers mag staan. 

De podcast van Elise Vonk wordt ondersteund door Alfa Accountants en Adviseurs.  
Luister naar eerder verschenen podcasts van Elise in MVO-land. 

Annemiek Pelle

Annemiek Pelle

Marketing en Communicatie

088 2531035 | apelle@alfa.nl


Meer over Annemiek