Banner

Ook weer subsidie voor zonnepanelen die asbest vervangen

31 augustus 2017 | Door:  Chris Boers

Wie nog asbest op daken heeft liggen, kan een dubbele slag slaan. De provincie Zuid-Holland beloont het weghalen ervan met een aantrekkelijke subsidieregeling. Voorwaarde is wel dat je het dak voorziet van zonnepanelen. Je kunt rekenen op een subsidie van 80 euro per kilowatt-piek van de zonnepanelen.

‘Asbest eraf? Zon erop’ heet de subsidieregeling die Zuid-Holland heeft ingesteld om daken in de provincie asbestvrij te maken. Het is een landelijke regeling van de overheid, al doet niet elke provincie eraan mee. De regeling bestaat al sinds 2014 en elk jaar is het een succes. Eigenaren met een groot asbestdak - zoals ondernemers en instellingen - kunnen subsidie krijgen voor de plaatsing van zonnepanelen. Je bent dan verplicht om minimaal 40kW piek aan panelen te plaatsen. Daarvoor kun je € 80 per kWp aan subsidie terugkrijgen.

Wanneer subsidiabel?

Je kunt alleen rekenen op subsidie als het asbest, toegepast als dakbedekking, hooguit 12 maanden voor de datum van de subsidieaanvraag is verwijderd of nog verwijderd moet worden.
Om voor subsidie in aanmerking te komen, stelt de provincie de volgende eisen.

Laat Alfa het voor je regelen

De regeling is al geopend. Ingediende aanvragen worden verdeeld op volgorde van binnenkomst. Het advies van Alfa is daarom om je beslissing niet lang uit te stellen: het plafond kan eerder zijn bereikt dan je verwacht. Verder moet de aanvraag compleet worden ingediend. Er zijn nogal wat voorwaarden waar je dan rekening mee moet houden. Misschien een idee om Alfa de complete aanvraag te laten verzorgen? Wil je meer weten, neem dan contact op met je adviseur.

 

 

Chris Boers

Chris Boers

Bedrijfskundig adviseur


Meer over Chris