Banner

Ontvang ook de voorschotbetaling van € 300 per betalingsrecht!

18 mei 2020 | Door:  Jeroen van den Hengel

Onlangs heb je, of je adviseur, de Gecombineerde opgave ingediend. Waarschijnlijk is via de opgave de uitbetaling van de basis- en vergroeningspremie aangevraagd. Door de coronacrisis kun je vervroegd een voorschot op je bedrijfstoeslag ontvangen. Alfa kan de voorschotbetaling nu voor jou aanvragen.

Voorschotbetaling in juli

Normaal gesproken worden de betalingsrechten pas vanaf 1 december uitbetaald. Dit jaar is een uitzondering gecreëerd die vervroegde betaling mogelijk maakt. Met deze uitzondering wordt tegemoet gekomen aan verwachte liquiditeitsproblemen bij landbouwers door de coronacrisis. In juli kun je al een voorschotbetaling ontvangen van € 300 per betalingsrecht waarvoor je subsidiabele grond hebt. Aanvragen kan van 18 mei tot 15 juni.

Voorwaarden

Om het voorschot te krijgen, moet je:

In de aanvraag verklaar je dat het door de voorschotbetaling genoten rentevoordeel en eventueel andere de-minimissteun binnen het maximale steunbedrag van € 20.000 blijft.

Advies om voorschot aan te vragen

Met deze voorschotregeling worden ondernemers ondersteund tijdens de huidige coronacrisis. Wij adviseren je om deze mogelijkheid van een vroege uitbetaling niet onbenut te laten. De adviseur van Alfa kan eenvoudig de voorschotbetaling voor je aanvragen. Laat het ons gerust weten, we helpen je graag verder. 
 

Jeroen van den Hengel

Jeroen van den Hengel

Bedrijfskundig adviseur

088 2531018 | jvdhengel@alfa.nl


Meer over Jeroen