Banner

NOW aangepast voor 2021

11 december 2020 | Door:  Edwin Timmermans

Het kabinet heeft ervoor gekozen om de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud (NOW) regeling in het eerste kwartaal van 2021 niet af te bouwen ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020. De vergoedingspercentages van de NOW blijven gelijk aan het laatste kwartaal van 2020 net als de omzetdrempels.

Concreet houdt dit in dat het recht op NOW in het eerste kwartaal 2021 (NOW 4e tranche) nog steeds geldt bij een omzetderving van meer dan 20% en dat de maximale vergoeding voor loonkosten van 80% gehandhaafd blijft. Onderstaande tabel geeft inzicht in het effect van de aanpassing in het geheel van de regeling.

Wel goed om te realiseren dat de loonruimte waarmee de loonsom kan dalen hierdoor in het eerste kwartaal 2021 niet wordt verruimd. Immers, de ruimte werd gecreëerd door een lagere vergoeding, hetgeen nu niet aan de orde is. Wat betreft de vergoedingsregels voor het tweede kwartaal 2021  is nog niet bekend of deze ook bevroren worden. Dit zal van de omstandigheden afhankelijk zijn die voor het tweede kwartaal 2021 (NOW 5e tranche) voorzien worden.

Vraag het Alfa!

We kunnen ons voorstellen dat je dit onderwerp interessant en tegelijk ook complex vindt. Dan helpt een van onze personeelsadviseurs je graag verder. Alfa is altijd in de buurt!

Edwin Timmermans

Edwin Timmermans

Senior Personeelsadviseur

088 2532518 | etimmermans@alfa.nl


Meer over Edwin