Banner

Notificatie e-mail eHerkenning ontvangen? Verleng tijdig je bevoegdheid!

16 juli 2019 | Door:  Jeroen van den Hengel

Een groot aantal agrarische klanten heeft onlangs een e-mail ‘Notificatie eHerkenning’ van Z login ontvangen, of krijgt deze nog. In deze mail staat dat de bevoegdheid ‘beheerdersrol’ binnenkort afloopt. Voorkom dat je binnenkort niet meer met je eHerkenningsmiddel kunt inloggen op bijvoorbeeld de RVO-site. Door het downloaden, invullen en opsturen van een pdf-formulier moet je je bevoegdheid verlengen.

Voor het inloggen bij (overheids)dienstverleners maak je gebruik van eHerkenning. In 2014, vijf jaar geleden, is RVO overgestapt op deze nieuwe manier van inloggen. Destijds hebben veel landbouwers een eHerkenningsmiddel met beveiligingsniveau EH2+ aangeschaft bij een erkende aanbieder, zoals in veel gevallen Z login. Na vijf jaar moet Z login controleren of de persoon die destijds is opgegeven nog altijd de beheerder is. De beheerder, die de notificatie e-mail heeft ontvangen, mag namens zijn/haar (landbouw)bedrijf machtigingen beheren en gebruikers van eHerkenningsmiddelen aanmelden. Op de meeste bedrijven is de beheerder ook de enige gebruiker van eHerkenning.

Verklaring verlengen bevoegdheid

Bevoegdheden hebben een beperkte geldigheidsduur van maximaal vijf jaar. In de notificatie e-mail kun je nalezen per welke einddatum de bevoegdheid ‘beheerdersrol’ verloopt. Om je eHerkenningsmiddel te kunnen blijven gebruiken, moet je tijdig de bevoegdheid verlengen. Klik hier voor het formulier in geval van een eHerkenningsmiddel met niveau 2+. Deze verklaring moet worden ingevuld en ondertekend door de wettelijk vertegenwoordiger(s) volgens het KvK, en voorzien van een kopie legitimatiebewijs. Vul in de tabel de naam en e-mailadres in van de persoon waarvoor de bevoegdheid verlengd moet worden. Vink vervolgens in de kolom ‘Bevoegdheid’ de optie ‘Rol beheerder met machtiging Algemene bevoegdheid’ aan. Heb je het formulier volledig ingevuld? Stuur deze samen met de kopie legitimatiebewijs naar Z login, Postbus 18, 8200 AA Lelystad.


 

 

Jeroen van den Hengel

Jeroen van den Hengel

Bedrijfskundig adviseur

088 2531018 | jvdhengel@alfa.nl


Meer over Jeroen