Banner

No deal Brexit? Tijd voor actie!

6 februari 2019 | Door:  Harm-Jan de Boer

Het scenario van een no deal komt steeds dichterbij. De Rijksoverheid en werkgeversorganisaties roepen ondernemers die zakendoen met het Verenigd Koninkrijk (VK), met klem op voorbereidingen te treffen. 29 maart is het namelijk zover en zal het VK uit de Europese Unie stappen. Voorkom verrassingen en onderneem actie!

Alle scenario’s liggen nog open, van uitstel tot afstel van de Brexit, die op 29 maart van dit jaar staat gepland. Maar de kans is groot dat het VK per die datum de Europese Unie verlaat, zonder dat er een akkoord ligt met vervangende afspraken over interne markt- en douaneregels en markttoegang.

Ga daarom na welke stappen je moet ondernemen. Want als het VK zonder afspraken uit de Europese Unie stapt, gelden na 29 maart andere regels. De gevolgen voor je bedrijf kunnen groot zijn, ook als je niet rechtstreeks zakendoet met het VK.

Om je verder te informeren over eventuele actiepunten, tref je hieronder een aantal artikelen aan die je op weg helpen met een goede voorbereiding.

1. Brexit: zes knelpunten voor bedrijf bij een no deal
2. Regel tijdig uw douanezaken
3. Brexit en btw? Vraag art. 23-vergunning snel aan
4. Fiscaal overgangsrecht bij harde Brexit
5. Bereid u voor met de Brexit-voucher!

Harm-Jan de Boer

Harm-Jan de Boer

Btw specialist

088 2531000 | hdeboer@alfa.nl


Meer over Harm-Jan